Hedda Stiernstedts spännande framtidsbesked – efter känslosamma slutet i ”Vår tid är nu”

Restaurangen har stängt för gott – ”Vår tid är nu” är över.

SVT:s succéserie har hyllats av både kritiker och tittare.

Nu berättar skådespelaren Hedda Stiernstedt om sina spännande framtidsplaner, skriver Damernas värld.

Det blev totalt fyra omgångar av ”Vår tid är nu” i tv-rutan. Egentligen hade serien redan gått i mål i och med avslutningen på säsong tre – men under julen och nyårshelgen visade SVT de avslutande fyra avsnitten i form av miniserien ”Vår tid är nu – 1951”.

STOCKHOLM 20201207 Huvudrollsinnehavarna Charlie Gustafsson och Hedda Stiernstedt när ”Vår tid är nu” höll digital pressdag i december. Foto: Claudio Bresciani / TT

På lördagen sändes den avslutande delen i sagan om familjerestaurangen i Stockholm där rollfigurerna Nina och Calle hela tiden stått i centrum. Efteråt hyllades gänget bakom tv-serien återigen av tittarna.

”Skådespelarna passar som hand i handske i sina roller….ingen spelar över”, skriver en av Nöjeslivets läsare i en kommentar på Facebook.

För Hedda Stiernstedt har serien inneburit ett stort genombrott.

– Absolut, självklart är det så. Det var inte många som hade sett det jag gjort innan. Det har öppnat dörrar, har hon tidigare sagt till Nöjeslivet.

Stiernstedt fick tv-priset Kristallen för ”Årets kvinnliga skådespelerska i en tv-produktion” 2018 efter ”Vår tid är nu”.

Hedda Stiernstedt i ”Vår tid är nu – 1951”. Foto: Niklas Maupoix /SVT

Efter totalt 44 inspelade avsnitt fördelade på fyra säsongen i ”Vår tid är nu” är serien nu över.

Samtidigt är 33-åriga Stiernstedts karriär i full gång. Hon har under fjolåret även varit aktuell i filmen ”Min pappa Marianne” där hon spelar mot Rolf Lassgård, samt i julens omtalade premiär ”Se upp för Jönssonligan” där hon spelar Doris.

I framtiden drömmer Stiernstedt om att få vara med tidigare i processen när det kommer till skapandet av filmer och serier.

Hedda Stiernstedt och Suzanne Reuter i ”Vår tid är nu – 1951”. Foto: Niklas Maupoix /SVT

– Jag tänker mycket på att det skulle vara kul att få vara med och skapa. Vi är på en unik plats nu där skådespelare har fler möjligheter än tidigare att vara med och både producera och skriva, säger Hedda Stiernstedt till Damernas värld och fortsätter:

– Jag vill så klart göra både och, jag vill vara en anlitad skådespelare men jag tycker också om att skriva själv. Jag vet inte om det kommer att bli något av det, men det är skönt att tänka på nya sätt ibland, det öppnar upp för nya tankar.

Ända sedan ”Vår tid är nu” första gången hade premiär i SVT år 2017 har Stiernstedts karaktär Nina hoppat mellan olika tidsåldrar.

– Det är som att jag alltid har Ninas olika åldrar med mig på något sätt. Men jag har aldrig valt att lägga så mycket fokus på hennes ålder utan mer på hur hon mår känslomässigt, vilket inte har varit så svårt eftersom jag utgår från var hon är i livet och vad som har hänt. Man måste ju ta hänsyn till den hon är och inte hur gammal hon är, säger Stiernstedt till Damernas värld.

Hedda Stiernstedt i ”Vår tid är nu – 1951”. Foto: Niklas Maupoix /SVT

Vad tycker du om ”Vår tid är nu”? Kommer du att sakna serien? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!