”Hem till gården”-skådisen Leah Bracknell död – blev 55 år

Leah Bracknell har somnat in efter en tids kamp mot sjukdomen.
Hon är framför allt känd här i Sverige för sin karaktär Zoe Tate i TV-långköraren ”Hem till gården”. I rollen som Zoe Tate var Leah Bracknell en stor del av tv-serien ”Hem till gården”, som heter ”Emmerdale” på originalspråket engelska. I 16 års tid var hon en del av såpoperan som framför allt visats på TV4 här i Sverige.
Foto: Wikimedia commons/ITV
Leah Bracknell fick diagnosen lungcancer år 2016, uppger BBC. Hennes agent har nu bekräftat att Leah gick bort i sviterna av sjukdomen under september månad. Hon blev 55 år.

”Förutom skådespelare var Leah också en duktig yogalärare och shamansk healer. Leah hade en energi och en entusiasm för livet, ett gott hjärta och gav mycket kärlek till sin omgivning”, skriver agenten.

I ett uttalande uppger familjen att Leah hade ”energi och entusiasm genom hela livet, ett gott hjärta och massor av kärlek att ge till de som fanns omkring henne”, uppger BBC.

Tv-chefen på ITV, som producerat ”Hem till gården”, säger så här i ett uttalande, enligt BBC:

– Alla i ”Hem till gården” är mycket ledsna att höra om Leah Bracknells död. Leah var en oerhört populär medlem av Hem till gården i över 16 år. Under den tiden presenterade hon i några av seriens mest högprofilerade och explosiva handlingar och hon levererade alltid en perfekt prestation, säger John Whiston på ITV Drama.

Han tillägger:

– Zoe Tate var en av såpoperans första lesbiska karaktärer och Leah såg till att karaktären var både spännande och trovärdig. Leah själv var en väldigt generös och omtänksam kollega, mycket älskad av skådespelare och kollegor.

På Facebook har ”Hem till gården” hedrat minnet av Zoe med den här bilden.

Everyone on Emmerdale is very sad to hear of the death of Leah Bracknell. She was a hugely popular member of the…

Posted by Emmerdale on Wednesday, October 16, 2019

Vila i frid, Zoe. Våra tankar går till familjen.

TV: Mest sedda tv-programmen 2018