Hemligheten bakom kulisserna av Pippi Långstrump avslöjad – efter 50 år: ”Var tvungen att binda fast…”

Det är nästan 50 år sedan som Inger Nilsson för första gången gjorde succé som Pippi Långstrump, tjejen som kunde lyfta en häst och som alla ville vara.

Men medan alla drömde om att vara Pippi upplevde skådespelerskan Inger Nilsson att inspelningarna var långt ifrån glamourösa alla gånger.

– Man var tvungen att binda fast honom. Han hade en sele runt magen som man inte ser, för han har kläder på sig. Sedan gick den selen ner bakom ryggen på mig och runt min mage. Annars hade han rymt, berättar Inger Nilsson för Expressen, som även berättar om scenerna med ”Lilla gubben”.

De som funderade över hur en tioårig Pippi lyckades ha pli på en vild apa som alltid satt snällt på hennes axlar får nu sitt svar.

Enligt Inger Nilsson, spelade Pippi i de långlivade filmerna, så var det många gånger väldigt kämpigt på inspelningarna, och inte alls så stabilt och avslappnat som det såg ut på film. Bland annat så var apan herr Nilsson ganska vild och stökig.

– Stack man fram fingret så bet han, säger Inger Nilsson till Expressen.

Lärde sig att rida

– Han var lite lättare att hantera, det var roligt att vara med honom. Jag lärde mig rida när jag filmade – och blev hästtjej sen med en egen häst.

 

Larsen, Håkon Mosvold

 Var du också ett fan av Pippi? Dela denna nostalgi med andra.