Hovets glädjande besked om prinsessan Christina – efter kampen mot svåra sjukdomen

Prinsessan Christina, som är kungens yngsta syster, har kämpat mot kronisk blodcancer.

Det var under 2016 som hovet meddelade att den i dag 75-åriga och folkkära ”Hagasessan” drabbats av sjukdomen.

I pressmeddelandet då skrev hovet att prinsessan Christina, fru Magnuson då skulle dra ner på sina officiella åtaganden och genomgå behandlingar efter läkarnas rekommendationer.

”Prinsessan Christina och hennes familj hoppas att omgivningen har förståelse för situationen och låter Prinsessan genomgå nödvändig behandling i lugn och ro”, skrev hovet då på sin hemsida.

Nu – två år senare – ger hovet glädjande besked till Svensk damtidning om den folkkära prinsessan!

STOCKHOLM 201810011 Tord Magnuson och Prinsessan Christina, fru Magnuson anländer till återinvigningen av Nationalmuseum i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Prinsessan Christina och maken Tord Magnuson strålade i kapp när de nyligen besökte Nationalmuseum i Stockholm, som återinvigdes i början av oktober.

Och faktum är att Hagasessan mår bra nu efter sjukdomen!

Prinsessan Christina: Varje dag är viktig

I samband med sin 75-årsdag i somras lät sig Christina intervjuas i en öppenhjärtig intervju med nyhetsbyrån TT. Då sken Christina i en strålande vacker blus som matchade blommorna hon porträtterades vid!

Hon förklarade då att cancern gjort att hon numer tar tillvara på varje dag.

– Jag försöker inse att nu är varje dag viktig. Jag vill inte binda upp mig på en massa saker i framtiden, utan verkligen ta vara på det jag har, och de som finns runt omkring mig, sa Christina till TT.

Kungens yngsta syster berättade också om sin syn på bröstcancern hon drabbades av 2010. Då var hon öppen med detta för att också kunna öka medvetenheten om sjukdomen hos folk.

– Möjligheten att överleva och gå vidare även med en cancersjukdom har blivit så oändligt mycket större. Jag sitter här i dag. Det hade jag nog inte gjort för tio år sedan, sa Christina till TT.

STOCKHOLM 20180717 Grattisporträtt på prinsessan Christina, fru Magnuson som fyllde 75 år den 3 augusti i år. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

”Har återhämtat sig bra”

Christina har arbetat lojalt för hovet och kronan i 45 års tid, och har nu lämnat över till den yngre generationen. Nu ser hon fram emot livet som pensionär.

Efter den kroniska blodcancern som drabbade henne 2016 har behandlingen lyckats, meddelar hovet.

– Prinsessan Christina har återhämtad sig bra efter sin sjukdomsperiod, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk damtidning.

Prinsessan Christina. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Kanske får vi se prinsessan Christina igen vid årets Nobelfest? Gilla och dela gärna vidare om du också tycker prinsessan är en bra förebild och representant för landet!