Hurra! Benjamin Ingrossos stora succé – årets stora kung med dubbla priser på Rockbjörnen

Benjamin Ingrosso fortsätter förvandla allt han rör vid till guld. I maj tilldelades han Grammisgalans tyngsta utmärkelse, och under gårdagens Rockbjörnen prisades han dubbelt, bland annat som “Årets manliga artist”. 

Bara 24 år gammal har multitalangen Benjamin Ingrosso hunnit representera Sverige i Eurovision Song Contest, vinna tre Grammis och fyra Rockbjörnen. För bara några veckor sedan lovordades han också av Abba-grundaren Björn Ulvaeus, som kallade Benjamin för “En sprudlande musikalisk urbegåvning” på bästa sändningstid i TV4. 

Hyllades av Björn Ulvaeus

Men hyllningarna till Benjamin tog inte slut där. Under torsdagskvällen samlades Sveriges artistelit på Gustav Adolfs torg i Stockholm, där de som utmärkt sig mest under året som gått prisades. 

Bland kvinnorna var det veteranen Miss Li och nykomlingen Cornelia Jakobs som var de stora stjärnorna.

Miss Li fick ta emot utmärkelsen “Årets kvinnliga artist”, och Jakobs prisades som “Årets nykomling”, efter sin debut i Melodifestivalen 2022. 

Foto. TT

Priset för Årets manliga artist gick för fjärde året i rad till Benjamin Ingrosso, som fortsätter att leverera hitlåt efter hitlåt. 

– Det här är till er. Ni är bäst! Tack snälla för att ni lyssnar på min musik, för att ni kommer till mina spelningar, för att ni röstar, sa en rörd och ödmjuk Benjamin till Aftonbladet efteråt. 

LÄS MER: Hånet mot Benjamin Ingrosso på Grammisgalan – artistkollegorna pekade finger när han tog emot pris

Men det var inte bara Benjamins musik som uppmärksammades, utan även hans fans. 

Ingrosso har bästa fansen

När kategorin “Årets fans” skulle prisas var det just Ingrossos fans som ansågs vara de mest lojala och peppande. 

– Det känns så jävla fint att se publik igen och jag kan lova att nästa år kommer jag ut och spelar och då jävlar ska ni få se på konsert, jag älskar er ha världens finaste kväll, sa Benjamin i sitt tacktal.

Visst unnar vi Benjamin den här vinsten? Önska honom gärna grattis kommentarsfältet på Facebook.