Hustrun Eva bryter tystnaden om Lasse Berghagens hälsa – har drabbats av blodförgiftning: ”Det kan vara…”

Folkkära artisten Lasse Berghagen är inlagd på sjukhus igen. Nu berättar hans hustru Eva Berghagen om läkarnas besked.

Tidigare i somras meddelade Lasse Berghagen att han inte kunde närvara vid en ceremoni i hans ära.

Stjärnan som skulle ha varit på plats för dela ut prestigefyllt stipendie från Jontefonden vid Visfestivalen i Västervik fick plötsligt ställa in.

Han skulle dessutom ha fått en en plats i visans walk of fame – Visvägen i Västervik.

Istället fick stjärnans dotter Malin Berghagen ta hans plats vid ceremonin.

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas, sa dottern Malin Berghagen till Aftonbladet då och fortsatte:

– Så det var inget dramatiskt. Men det är ju alltid så när det är saker med hjärtat och han har haft lite känningar och haft ont när han gått. Då han inte känt att det varit hundra så ville han kolla upp det.

Lasse Berghagen
Foto: SVT

Fick ställa in igen

Senare samma månad skulle han ha varit på Åland då miljardären Anders Wiklöf, 77, firade sin födelsedag med en gala där flera kända artister uppträder i Miramarparken.Men då rapporterade Expressen  att stjärnan tvingats ställa in.

Lasse Berghagen säger till tidningen att han har ”lite hjärtproblem” men är tydlig med att han mår bra.

– De har gått in och pillat så nu känner jag mig helt kurant. Men jag har tagit ledigt så jag jobbar ingenting.

– Jag hade ju hoppats kunna vara med och sett fram emot det, så det är jättetråkigt.

Lasse Berghagen på sjukhus igen

Men nyligen kom nästa bakslag. I söndags berättade Lasse Berghagen för Aftonbladet att han blivit inlagd på sjukhus, efter att ha drabbats av bröstsmärtor. Strax innan hade han behövt ställa in sin medverkan på Cornelisdagen 2023.

– Jag är lite krasslig just nu och jag åkte in på sjukan för någon vecka sedan eftersom jag fick ont i bröstet. Men det var ingen hjärtinfarkt, det var kranskärlen i hjärtat som var störda. Men nu har de tagit hand om mig här och det har gått bra, berättar han Lasse Berghagen för tidningen från sjukhuset och fortsätter:

– Det blev inget av för mig med det. Så därför är jag här nu på sjukhuset och så får vi se om de kan fixa till det. Nu får jag penicillin och sedan har de en överblick på mig med EKG och sådant. Så jag får lösa korsord och läsa böcker och ta det lugnt. Men de tar verkligen väl hand om mig och rent psykiskt mår jag jättebra. Jag har inte heller någon värk någonstans. Så jag är glad.

Nu har han ställt in allt i kalendern och fokuserar på återhämtningen.

– Jag har streckat allting framöver. Nu ska jag bara tänka på hälsan. Man måste vara rädd om sig. Jag har ju haft lite otur den här sommaren. Men jag ska tillbaka, absolut, säger han till Aftonbladet.

Foto: Tv4/ TT

LÄS MER: Lasse Berghagen inlagd på sjukhus igen – första orden: ”Streckat allting framöver”

Lasse Berghagen drabbad av blodförgiftning

Nu berättar även hans hustru Eva Berghagen om Lasses tillstånd, som även är den folkkäre artistens PR-kontakt, berättar även att han är fortsatt inlagd på sjukhuset.

– Han är på bättringsvägen men ligger fortfarande på sjukhus. Han hade blodförgiftning, då har man ju en bakterie i kroppen, säger hon till TT och fortsätter:

– Det kan vara hjärtat också, den här bakterien kan sätta sig på olika saker. De tar prover och han får medicin.

Exit mobile version