Hustrun Jessica förtvivlad – första orden om tunga sorgen efter Jonnies död: ”Kommer alltid älska dig”

Han kämpade modigt och tappert mot cancern, men nu har Jonnie Irwin förlorat kampen.

Under fredagskvällen bekräftade familjen att han somnat in, 50 år gammal.

Nu talar hans livs kärlek, Jessica ut om den stora sorgen.

”Jag kommer alltid att älska dig”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram.

Det var under inspelningarna av tv-programmet ”En plats i solen” som Jonnie Irwin kände att någonting var riktigt fel.

Han uppsökte sjukvård i hopp om att få reda på vad han hade drabbats av.

Men svaret hade han aldrig kunnat förbereda sig på.

Läkarna gav honom en dödsdom.

De gav beskedet att han drabbats av cancer som hade spridit sig till hjärnan.

Hur mycket tid Jonnie hade kvar i livet det visste han inte, men han var helt inställd på att inte ge upp och tillbringa allt tid med de som betydde mest – familjen.

Att få skapa minnen tillsammans med dem, var det allra viktigaste.

Jonnie Irwin
Foto: TV4

– Det är jag skyldig min fru Jess och våra pojkar. Vissa personer i min situation har ”bucket lists”, men jag vill bara göra så mycket vi kan som familj, har han sagt till Hello.

Då han inte visste hur mycket tid han hade kvar tog Jonnie beslutet att lämna efter sig något speciellt till hans och hustrun Jess tre barn.

Jonnie Irwin berättade inte för barnen om cancern

Då hans son Rex, 3 och tvååriga tvillingarna Rafa och Cormac är alldeles för små för att förstå hur sjuk deras pappa var, berättade Jonnie att just minnen var det enda han kunde ge dem.

Han och hustrun beslutade också att de inte skulle berätta något för barnen om att Jonnie var döende.

”För tillfället är jag jag, en tunnare version, det finns ingen anledning att berätta för dem. Jag tror att det kommer att vara mycket för dem att ta in”, berättade han.

”Jag gör mitt bästa för att stoppa huvudet i sanden för vad är poängen med att tillbringa dina dagar med att tänka på cancer när det finns bensinkostnader att oroa sig för. Levnadskostnaderna är ett bekymmer eftersom jag inte kommer att bevittna det, men min familj kommer att göra det”.

Och ett liv för familjen utan Jonnie var han själv inställd på.

Jonnie Irwin unnade frun att gå vidare

I en intervju med brittiska The Sun berättade tv-profilen att han unnade frun att få chansen att en dag gå vidare och träffa en ny kärlek.

Även om tanken gjorde ont i hjärtat, ville Jonnie mer än något annat att sin livs kärlek skulle få vara lycklig.

– Ur ett osjälviskt perspektiv vill jag att hon ska hitta någon annan så småningom och få lite stöd, men samtidigt gör jag det inte. Det krossar mitt hjärta, berättade han för brittiska The Sun och fortsatte.

– Jess är inte typen som går in på en dejtingapp och i en perfekt värld antar jag att hon kommer att träffa en frånskild pappa eller någon som har förlorat sin partner. Men det är inte min sak, antar jag. Det är hennes liv lika mycket som det gör ont i mig att tänka så här.

Nu har Jess förlorat sin livs kärlek och livskamrat.

”En plats i solen”-Jonnie Irwin är död

Under fredagskvällen bekräftar familjen i ett inlägg på stjärnans Instagram att Jonnie Irwin har somnat in.

”Det är med tunga hjärtan vi delar nyheten om Jonnies bortgång. En verkligt anmärkningsvärd själ, han kämpade tappert mot cancer med orubblig styrka och mod. Jonnie berörde så många med sin vänlighet, värme och smittande anda”, inleder familjen i ett inlägg på hans Instagram.

”Just nu ber vi om om att få sörja ifred när de navigerar igenom denna djupa förlust. Sorgen är omätbar, och dina tankar, böner och stöd är djupt uppskattade”.

”När vi minns de vackra stunderna som delats med Jonnie, låt oss fira ett väl levt liv och ett arv som för alltid kommer att etsa sig i våra hjärtan. Jonnie må vara borta, men hans kärlek, skratt och minnen kommer att leva vidare”.

”Vila i frid, kära Jonnie. Du kommer att vara mycket saknad, men aldrig glömd”.

I skrivande stund har över 41 tusen personer skickat kärlek till Jonnie och hans familj sedan nyheten kom.

Men även hustrun Jess har några egna ord att säga om sorgen.

Hustrun Jess första ord om sorgen efter Jonnie Irwin

På sin Instagram delar hon med sig av en bild på Jonnie och skriver ett sista farväl till sin make.

”God natt min favorit. Tack för allt. Jag kommer alltid att älska dig. Den svåraste dagen har kommit, en dag jag bad om att inte komma. Det är med all sorg i världen som jag bekräftar att Jonnie har gått bort tidigare idag”, skriver hon i ett inlägg.

”Hans magiska hjärna som fortsatte kämpa in i det sista har nu somnat in. Han har gett mig mer än jag någonsin kunnat önska mig, 8 galna år av kärlek och äventyr och 3 fantastiska pojkar. Jag kommer fortsätta att göra dig stolt, med din kärlek som fortfarande finns här och guidar mig resten av mitt liv. Jag och pojkarna behöver dig fortfarande”.

”Jonnie du var verkligen den stiligaste mannen jag någonsin känt och jag är så ledsen för detta grymma slut. Det var verkligen inte rättvist och du förtjänade inget av detta. Du gav så mycket tid till andra och berörde alla du träffade, jag har aldrig upplevt den effekten du hade på människor. Jag älskar dig så mycket och för evigt stolt över dig”.

Vila i frid älskade Jonnie! Våra tankar går till dig och din familj!