Idol 2018: Kadiatou Holm Keita inför finalen: ”Jag vill verkligen vinna”

Kadiatou Holm Keita är förhandsfavorit – enligt oddsen.

Spelbolagen tippar henne som vinnare mot Sebastian Walldén i en jämn Idol-final 2018.

Inför avgörandet i Globen hyllar hon sin motståndare.

– Både jag och Sebastian förtjänar förstaplats, vi har verkligen krigat oss igenom den här hösten. Men jag vill verkligen vinna, säger Kadiatou Holm Keita inför finalen.

Idol 2018 går i mål på fredagskvällen. Då ska det avgöras – vem vinner årets talangtävling: Kadiatou Holm Keita eller Sebastian Walldén?

Enligt braodds.se som sammanställer spelbolagens oddslistor är den förstnämnda knapp favorit – med bara timmar kvar till avgörandet.

I en stor intervju med Nöjeslivet berättar Kadiatou om stödet från familjen och avslöjar planerna för framtiden.

– Jag vill verkligen vinna. I början när jag sökte var jag en av dem där som sa: Nej, jag vill inte vinna, man vill komma tvåa eller trea. Men nu vill jag verkligen vinna. Jag känner att jag jobbat så extremt hårt hela hösten. Både jag och Sebastian förtjänar förstaplats, vi har verkligen krigat oss igenom den här hösten, säger Kadiatou inför finalen.

Låtarna Kadiatou Holm Keita sjunger i Idol-finalen 2018

Kadiatou har valt att göra låten ”We found love” med Calvin Harris och Rihanna och hon utlovar ett nummer med sång och dans. Tittarnas val blev ”Say something”, och vinnarlåten heter ”Everything”. Om tittarnas val säger Kadiatou så här:

– Det känns jätteskönt, för det var ju den låten jag körde på jag-temat och det var då jag tog upp väldigt mycket att jag inte mått speciellt bra tidigare. Så det känns skönt och tryggt. Skönt att de uppskattar den sidan av mig.

Kadiatou om stödet i Idol-finalen

Hon kommer ha stort stöd på plats i Globen på fredagkvällen.

– Min familj, jag vet inte hur många av mina tjejkompisar som kommer komma men det är en del. De håller på och köper biljetter nu i veckan. Det är över 35, skulle jag nog säga. Verkligen skönt att ha det stödet.

Vad säger du annars om stödet från svenska folket? 

– Det är helt otroligt. Att man på så kort tid kan få så stor påverkan på människor. Jag som sett upp till andra artister tidigare…att man själv har blivit en förebild för små barn på så kort tid tycker jag är så fint och jag känner mig så glad och hedrad. Det är bland det bästa med det här. Jag uppskattar det verkligen.

Känns det viktigt att också ta sig tid, att skriva autografer och så? 

– Ja, gud ja. Jag tycker det är jätteviktigt. Jag försöker också svara på alla meddelanden jag får på sociala medier. Det tar lång tid men jag känner att de lägger ju ner tid på mig, då kan jag också försöka lägga ner lika mycket tid på att skriva tillbaka.

Kadiatous framtidsplaner efter Idol

Hon har lärt sig en hel del under den här resan i TV4 under hösten.

– Jag har förstått väldigt mycket under hösten är vilken inställning man har till saker spelar mest roll. Jag tror de som vunnit tidigare år och som man inte vet vad de håller på med i dag har inställningen: ”Jag vann Idol. Jag ska inte behöva ta kontakterna”, att folk ska komma till dem själv. Jag tror det handlar om hur mycket man är beredd att kämpa också efter Idol-resan, säger hon.

Inför framtiden tänker hon satsa på musiken.

– Det är efter det här som det kommer börja på riktigt. Oavsett om jag vinner eller komma tvåa kommer det börja på riktigt. Jag kommer inte behöva gå tillbaka till skolan än, och fortsätta med det jag påbörjat. Jag är sådan som person att när jag påbörjat något så måste jag avsluta det. Det känns jätteskönt att man tagit sig så här långt. Jag trodde verkligen inte det. Trodde knappt jag skulle få en guldbiljett… Jag tittade på min första audition häromdagen och kände inte igen mig själv. Det känns som evigheter sen men det är bara några månader.

Dela gärna vidare för att önska Kadiatou all lycka till i finalen av Idol 2018 – och i framtiden!