Idol-Fredriks stora sorg – tv-kände pappan Erik är död

Fredrik Lundman, även kallad Idol-Fredrik

Foto: Duygu Getiren/TT & TV4

Fredrik Lundman blev en stor tittarfavorit i Idol 2021 – där han hela tiden hade pappa Eriks stöd på plats.
Nu meddelar artisten att pappan somnat in.

Fredrik Lundman tog svenska folket med storm när han första gången visade sin talang på bästa sändningstid 2021. Det var då som han tog sig hela vägen till kvartsfinal i TV4:s ”Idol” och trollband tittarna.

Med sin cowboyhatt och ljuva, countrydoftande stämma blev Piteågrabben snabbt en tittarfavorit. Fredrik hyllades bland annat stort av juryn – och vann den veckans deltävling – när han sjöng duett med en annan norrländsk artist, nämligen Roger Pontare. Duon gjorde en bejublad version av Melodifestivalvinnaren ”När vindarna viskar mitt namn”.

Efter tiden i Idol har Lundman fortsatt artistkarriären. Våren 2022 släppte han sina två första singlar, ”Stay Country”, ”Fear Of Love” som sen följdes upp av ”Even through these trying times”.

Idol-Fredrik ord efter pappans bortgång

Likt många andra Idol-deltagare hade Fredrik också familjen på plats för att stötta honom under direktsändningarna på fredagkvällarna. Pappa Erik, som också medverkade i TV3:s succéserie ”Svenska truckers”, fanns på plats ofta i cowboyhatt för att visa sitt stöd för sonen.

Men nu har familjen dessvärre drabbats av tung sorg. Fredrik Lundman berättar på sin Instagram att pappan gått bort.

– På grund av min fars bortgång vill vår familj att ni alla ska respektera vår tid av sorg, skriver Fredrik Lundman på sin Instagram, samtidigt som han konstaterar att han behöver samla sig i några dagar innan höstens julshower drar i gång.

Flera artistkollegor och vänner har i dagarna hört av sig till Lundman via kommentarsfältet för att uttrycka sina djupaste kondoleanser.

– Skickar massor av kärlek och styrkekramar! skriver Nanne Grönvall.

– Men va beklagar sorgen. Ni hade bästa pappan som många önskar, skriver en annan följare i en kommentar.

– Beklagar sorgen Fredrik, tankarna går till dig och alla i familjen, skriver en tredje följare.

– Alla tankar går till nära och kära! Var en härlig kille som var varm och glad även positiv och stöttade när man hölls med lastbilsutställning och så vidare eller egentligen är hela familjen fantastiskt trevlig och härlig, skriver ytterligare en följare.

Alla våra tankar går till familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version