”Idol”-Nikki om svåra sjukdomen – nu berättar hon: ”Svårt att föreställa sig”

Nikki Amini har jobbat med några av världens största artister. Och sedan 2016 har tittarna lärt känna henne från ”Idol” där hon sitter i juryn.

Men det kanske inte alla vet är att Nikki hade en tuff barndom.

I en intervju med Expressen berättar ”Idol”-profilen att hon drabbades av ätstörningar.

– Jag önskar inte att nån ska drabbas av ätstörningar. Det är något som är väldigt svårt att föreställa sig, säger hon till tidningen.

Nikki Amini har gjort sig en framgångsrik karriär som marknadsförare på Universal Music Groups där hon arbetat med artister som Avicii och Taylor Swift. På sidan av det har hon även fått en tv-karriär. I fyra år har hon suttit i juryn för ”Idol”, och även synts i ”Let’s dance” 2018.

Men vägen till framgång har inte varit spikrak. Redan som 15-åring, i slutet av nian, drabbades hon av ätstörningar.

Nikki hade köpt en klänning till skolbalen.

– Jag var aldrig överviktig men jag minns att det var andra tjejer i skolan och klassen som ville banta. Det hade nästan blivit lite av en trend. Helt i onödan, vi var alla välmående och fina, säger Nikki Amini till Expressen.

Nikki började äta allt mindre, och problemen fortsatte in på första året på gymnasiet.

– Jag gjorde allt för att undvika tillfällen som hade med mat att göra. Jag ljög väldigt ofta och undanhöll sanningen om vad jag ätit under dagen, säger hon.

Nikki Amini om föräldrarnas: Kände sig hjälplösa

Nikki kunde som minst äta ett äpple, och att hon ofta undanhöll vad hon faktiskt ätit under dagen.

Hon berättar att hon kan förstå att föräldrarna kände sig hjälplösa.

– Det enda man kan göra är att verkligen visa att man finns där och ha förståelsen för situationen. De hjälpte mig att komma till insikt att jag kanske behövde hjälp. det är inte så farligt att prata. Jag gick ju till BUP och hade samtal där och diverse olika läkarbesök. De fanns där som stöd, men jag vet också att de kände sig väldigt hjälplösa.

Så starkt av Nikki att våga berätta!

Sprid gärna detta för att fler ska ta del, så kanske vi kan hjälpa andra.