Idol-vinnaren Erik Grönwall har drabbats av cancer – berättar själv: ”Tuffaste utmaningen i mitt liv”

Artisten Erik Grönwall har drabbats av cancer.
Nu väljer den 33-årige Idol-vinnaren själv att gå ut och berätta om sin diagnos.
”Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj”, skriver han på Instagram.

Erik Grönwall slog igenom när han vann Idol 2009. Det året slog även artister som Tove Styrke, Mariette Hansson och Calle Kristiansson igenom i TV4-programmet.

STOCKHOLM 20091211 Erik Grönwall från Stockholm på scenen i finalen av Idol 2009 i Globen. Foto Fredrik Sandberg / TT

Men det var Grönwall som tog hem segern, och efteråt var han mellan åren 2010 och 2020 frontman i rockbandet H.E.A.T.

Erik Grönwall berättar om diagnosen

Nu berättar Erik Grönwall att han går sitt livs svåraste kamp.

”För ungefär en månad sedan var jag full av energi, kapabel att göra allt jag normalt gör, som vanligt. Men då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”, skriver han på Instagram.

33-årige Grönwall berättar att han har fått en cancerdiagnos.

”Så jag tog några blodprover och … spola framåt … det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL).”

Det har inte varit självklart för Erik Grönwall att gå ut och berätta om detta – men nu har han tagit steget. I Instagraminlägget skriver artisten att han valt att raka av sig håret.

STOCKHOLM 20100526 Erik Grönwall fotograferad i samband med lanseringen av albumet ”Somewhere between a rock and a hard place”. Foto: Johan Engman / TT

”Min kropp reagerar bra på behandlingen”

Han målar också en hoppfull bild, men poängterar att tiden som ligger framför honom kommer vara tuff.

”Först och främst. Jag är oerhört privilegierad och tacksam att få leva i en tidsålder där en sjukdom som denna går att bota. Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området. Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt”, skriver Erik.

Han skriver också att han nu vill vara fullständigt transparent kring detta, även om han funderat länge kring huruvida han vill hålla detta privat eller offentligt.

”Under behandlingen kommer det att finnas bra dagar och dåliga dagar, men jag tycker att det är viktigt att vi kan prata om och dela med oss av våra svaga sidor och dåliga dagar också”, skriver Erik Grönwall på Instagram.

Skicka gärna era varmaste ord till Erik Grönwall i kommentarsfältet på Facebook.