Ingvar Oldsbergs stöd till Lasse Kronér

Foto: SVT/Wikimedia

Foto: Bo Håkansson/SVT

Det var under #MeToo-rörelsen i höstas som anklagelser riktades mot tv-profilen Lasse Kronér. Han misstänktes då för sexuellt utnyttjande i beroendeställning och sexuellt ofredande av en kvinnlig praktikant på SVT-programmet ”Doobidoo” mellan 2012-2014.

Bland annat berättade kvinnan att Kronér skickat sms med sexuella anspelningar.

I början av november valde tv-profilen därför att ta time-out – och hoppade av såväl sin julshow som inspelningarna av ”Smartare än en femteklassare”.

– Givet det som har hänt de senaste dagarna känner jag att jag vill ta en time-out, sade Lasse Kronér då i ett pressmeddelande.

Men på onsdagen stod det alltså klart att förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ned.

Detta meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

”Det saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal i form av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande har förövats och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen”, skriver åklagaren i pressmeddelandet.

Oldsberg tvingades bort från TV4

På TV4 har Kronérs tv-kollega och vän Ingvar Oldsberg fått lämna ”Bingolotto” i vinter. Han tvingades bort efter att en internutredning visat allvarliga arbetsmiljöproblem.

Nu berättar Oldsberg för Expressen att han ringt upp sin vän för att visa sitt stöd. Och han hade särskilt fem ord att poängtera för Kronér:

Oldsberg: Häxjakten inget vi bör primiera

– Jag har sagt till honom att den där häxjakten är inget som vi egentligen bör premiera i vare sig dagspress eller i verklighet. Så jag har pratat med honom och hälsat honom, säger Oldsberg till Expressen.

Han fortsätter:

Foto: Wikimedia commons

– Det är oerhört befriande att sanningen kommer upp till ytan. Det kommer säkert att gälla i flera fall.

Kronérs comeback i tv

Nu gör Kronér snart comeback i SVT-tv-rutan.

Foto: SVT

Tv-kanalen och Kronér kom tidigare i höstas överens om att programledaren skulle hoppa av inspelningarna av nya säsongen av ”Smartare än en femteklassare”. Och nu skriver SVT att Kronér kommer att komma tillbaka i rutan. I vår sänds det färdiginspelade programmet ”Bara sport” i SVT – med Kronér som programledare. SVT skriver också på sin hemsida att det inte är uteslutet att Kronér kan komma tillbaka också till Smartare än en femteklassare.

”Dessutom har SVT redan spelat in sport-frågesportsprogrammet ”Bara sport” med Lasse Kronér som programledare. Programmet pausades efter anklagelserna mot Lasse Kronér men kommer nu att sändas i SVT under våren”, skriver SVT Kultur på kanalens hemsida.

LÄS MER:

Klart: Förundersökningen mot Lasse Kronér läggs ner

Exit mobile version