Ivanhostjärnan sjuk i cancer – gripande orden om tuffa hälsokampen: ”Inte rädd för att dö, men…”

Ivanhostjärnan Sam Neill, 75, har drabbats av cancer, det rapporterar The Guardian.

I sin kommande bok ”Did I Ever Tell You This”, berättar han om den tuffa hälsokampen.

”Grejen är att jag är sjuk. Möjligen döende. Jag får nog skynda mig lite här”, inleder han boken.

Ivanhoe är en brittisk TV-film som spelades in 1982 med bland andra Anthony Andrews och Sam Neil i två av huvudrollerna.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

I filmen får vi följa riddaren och tillika huvudrollen ”Ivanhoe” som har varit i det Heliga landet och återvänder hem till sitt älskade England. Väl där ställs han inför en maktkamp då den saxiska adeln, som just han tillhör inte har accepterat de rådande herrarnas styre.

Men det är inte bara fight och en kamp om vem som ska styra landet. I filmen möter Ivanhoe också två kvinnor som båda kämpar för att vinna hans hjärta: Lady Rowena och Rebecca.

LÄS MER: ”Ivanhoe”-stjärnans nyårshälsning till svenska folket – varma orden: ”Stolt över er”

Sam Neills karriär

Skådespelaren Sam Neill, som spelar den ondsinte Brian de Bois-Guilbert i filmen, har blivit känd som en av de mest avskyvärda skurkarna i filmhistorien.

Men det är inte den enda stora rollen Sam har gjort. Sedan genombrottet på 70-talet har han medverkat i över 150 olika produktioner och vi har sett honom i filmer som ”Peaky Blinders”, ”The Piano” och ”Jurassic Park”.

LÄS MER:

Nu har han drabbats av leukemi fas 3, något han berättar om i sin kommande bok ”Did I Ever Tell You This”. En bok han inte hade planerat att skriva, men som kom till då han inte hade någonting annat att göra.

”Grejen är att jag är sjuk. Möjligen döende. Jag får nog skynda mig lite här”, inleder han boken.

LÄS MER: ”Ivanhoe” satte ungmöernas hjärtan i brand – håll i riddarhjälmen när du får se hunken 40 år senare

Sam Neill sjuk i cancer

I den berättar han också om känslan för döden.

”Jag är inte rädd för att dö, men det skulle ha irriterat mig”.

För The Guardian berättar Sam att boken inte enbart kommer att handla om cancer, men att sjukdomen kommit att bli som en röd tråd genom hela boken.

– Jag kan inte låtsas att det senaste året inte har haft sina mörka stunder. Men det är de mörka stunderna som kastar ljus över lättnad och har gjort mig tacksam för varje dag och ännu mer tacksam för alla mina vänner. Jag är bara glad över att vara vid liv, säger han till tidningen.

Våra tankar går till stjärnan och hans nära och kära.

Exit mobile version