Jan Malmsjö: ”Då hade jag kunnat varit pappa även till Tommy Körberg…”

Jan Malmsjö är tillbaka!

Artisten och skådespelaren Jan Malmsjö tävlar i Melodifestivalen 2019 med bidraget ”Leva livet” – och gör därmed schlagercomeback efter 50 år.

Då – i Melodifestivalen 1969 – slutade det med en neslig andraplats med klassiska låten ”Hej Clown” efter en dramatisk omröstning. Tommy Körbergs ”Judy min vän” vann till slut efter en skiljeomröstning. Det var första gången någonsin som två låtar hamnade på samma poäng i Melodifestivalens final.

Nu berättar han för Nöjeslivet om förhoppningarna inför lördagens deltävling i Malmö – och avslöjar varför han ännu inte gått i pension vid 86 års ålder.

MALMÖ 20190207 Jan Malmsjö vid presentationen av artisterna i Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på torsdagen. Foto Johan Nilsson / TT

När den nesliga förlusten för 50 år sedan kommer på tal – och om Malmsjö numer har förlikat sig med förlusten minns han tillbaka till en annan uppsättning, nämligen ”My fair lady” år 2008:

– Vi har ju jobbat ihop! Det senaste vi jobbade med ihop var på Oscarsteatern med ”My fair lady” och det var där och då som jag började tänka på att dra mig tillbaka, säger Malmsjö och fortsätter:

– För det visade sig att jag kunde vara pappa till alla i ensemblen! Och om jag hade börjat lika tidigt som ungdomarna gör i dag hade jag kunnat varit pappa även till Tommy Körberg.

STOCKHOLM 20160719 Tommy Körberg repeterar med Benny Anderssons Orkester inför sommarturnén 2016. Foto: Maja Suslin / TT

I lördagens deltävling i Melodifestivalen i Malmö tävlar Malmsjö, 86, bland annat med Malou Prytz – en av årets yngsta artister med sina 15 år.

Vad var det som fick dig att ändra dig? 

– Nej men, folk frågar. Som med det här (Melodifestivalen), som den här skåningen Anderz (Wrethov, en av låtskrivarna) har skrivit åt mig. Från A till Ö sa de att den här låten är ämnad för Jan Malmsjö. Då kunde jag inte tacka nej, säger Malmsjö.

Jan Malmsjö om sin comeback i Melodifestivalen 2019

På senare år har flera årsrika artister såsom Owe Thörnqvist och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson gått långt i tävlingen. Men Malmsjö menar dock att han inte är tillbaka i tävlingen för att ta revansch och vinna.

– Det är lite kuriosa för mig själv. Jag uppträder här som en kuriositet, säger han till Nöjeslivet.

Inte tillbaka för att vinna då? 

– Nej, nej. Jag tycker det är roligt att vara med bara.

Stort lycka till då! 

– Tack så mycket!

MALMÖ 20190208 Jan Malmsjö framför bidraget Leva Livet under repetitionerna inför Melodifestivalens deltävling två i Malmö Arena på fredagen Foto:Johan Nilsson / TT

Jan Malmsjö tävlar med bidraget ”Leva livet” i Melodifestivalens andra deltävling i Malmö lördag 9 februari i SVT1.

Gilla och dela om du också vill önska Jan Malmsjö lycka till i Melodifestivalen 2019!

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat

Så här lät det när Malmsjö tävlade med ”Hej Clown” som skrevs av Benny Andersson och Lasse Berghagen 1969: