Jenny Alversjös smärtsamma sorg efter Elin Kjos död – gripande löftet till stjärnan: ”Ditt budskap var tveklöst”

Elin Kjos, Jenny Alversjö

Foto: TV4

Sorgen och saknaden är oerhörd.

Träningsprofilen och tv-profilen Elin Kjos har somnat in, 35 år gammal.

En av många som nu sörjer stjärnan är TV4-profilen Jenny Alversjö som vid flera tillfällen träffade Elin i ”Nyhetsmorgon”.

”Ditt budskap var tveklöst – vi måste ta vara på livet varje dag. Jag lovar dig att göra precis det”, skriver hon i ett känslosamt inlägg på sin Instagram.

Bara så sent som för ett par veckor sedan fick vi se henne modigt berätta om sin kamp mot cancer när hon gästade ”Renées brygga”.

Den före detta elitsimmaren Elin Kjos har inspirerat tusentals när hon gång på gång delat med sig av sin svåra hälsoresa.

I TV4-programmet öppnade hon upp om hur beskedet att hon drabbats av obotlig cancer vände upp och ner på allt.

– Jag har alltid jobbat med att lyfta andra på olika sätt, genom träning och hälsa. När jag hamnade i det här blev det plötsligt så här, ”kommer jag inte kunna inspirera människor längre?” Men då blev det i stället att jag började leva på ett annat sätt och när jag själv började få andra värden i livet, kunde jag sända ut det till de som följde mig. Det blev en inspiration till livet i stället, sade Elin till programledaren Renée Nyberg.

Men nu har Elins resa nått sitt slut.

Träningsprofilen Elin Kjos död

Under onsdagen meddelade hennes familj att träningsprofilen somnat in, 35 år gammal.

”Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin”, skriver de i ett inlägg på Elins Instagram.

”De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös. Jag vet att ni nu är många som sörjer med oss och låt oss göra det tillsammans här. Vi ber er samtidigt att låta oss sörja i lugn och ro”.

Familjen avslutar inlägget med en uppmaning som går rakt in i hjärtat.

”Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till”.

Anders Pihlblads sorg efter Elin Kjos

På sociala medier har Elin Kjos överösts av kärlek från vänner, familj och tittare som har följt hennes resa.

En av många som har följt varje steg är TV4-profilen Anders Pihblad som har intervjuat Elin flera gånger i ”Nyhetsmorgon”.

Under onsdagen blev det särskilt känslosamt för stjärnan när han skulle meddela att Elin somnat in i direktsändning.

– Det är verkligen med tungt hjärta man förmedlar den här nyheten, Elin har gästat oss här i Nyhetsmorgon många gånger. Både själv och tillsammans med sin syster, sa Anders Pihlblad i onsdagens Nyhetsmorgon-sändning efter att beskedet om Kjos bortgång precis kommit.

Jenny Alversjös sorg efter Elin Kjos

En annan tv-profil som nu också sörjer Elin är Anders Pihlblads vän och kollega, Jenny Alversjö.

Även hon tar till orda på sin Instagram om sin tunga sorg och smärtan efter beskedet om Elins död.

”Helt makalösa Elin.Det är oerhört tungt att nås av beskedet att du är borta. Du berörde mig verkligen på djupet. När vi sågs i Nyhetsmorgon den 5/2 i din sista intervju såg du så stark och levande ut. Vi pratade om ditt makalösa driv och din positivitet, men också om hur mycket familjen och stödet betydde dagarna när det var tungt. Ditt budskap var tveklöst – vi måste ta vara på livet varje dag. Jag lovar dig att göra precis det”, skriver hon i ett inlägg.

I kommentarsfältet är det många som skickar kärlek till Elin och Jenny mitt i sorgen.

Artisten Mariette, kollegan Anders Pihlblad och sångerskan Sonja Aldén skickar alla hjärtan till Jenny.

Elin Kjos blev 35 år.

Alla våra tankar går till familjen. Vila i frid.

Exit mobile version