Jenny Strömstedt om relationen med Niklas – insikten med maken: ”Man vet ju aldrig”

14 år.

Det är åldersskillnaden mellan äkta makarna Jenny och Niklas Strömstedt.

Nu berättar TV4-programledaren om relationen och framtiden med maken i en intervju med ”Bathina – en podcast”.

Jenny Strömstedt är utan tvekan en av landets mest omtyckta programledare. Varje vecka leder hon Sveriges största morgonshow i TV4, och på helgen är hon sällskap åt hundratusentals tittare som väljer att tillbringa en lördag eller söndag framför ”Nyhetsmorgon”.

STOCKHOLM 20180903 Programledarna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad håller i TV4:s partiledarutfrågning på måndagen. Foto: Sören Andersson / TT
STOCKHOLM 20180903 Programledarna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad håller i TV4:s partiledarutfrågning på måndagen. Foto: Sören Andersson / TT

Journalisten och programledaren har som bekant också en egen programserie tillsammans med maken – folkkäre artisten Niklas Strömstedt – där de träffar andra par i samma tv-kanal. Jenny och Niklas Strömstedt har varit gifta sedan 2011, och de har båda tre barn sedan tidigare relationer.

Jenny Strömstedt om relationen med Niklas

I en öppenhjärtig och nyinspelad intervju med medieprofilen Bathina Philipson berättar Jenny om sin älskade make och deras relation.

Hon får bland annat frågan om det finns någonting som de båda går och stör sig på hos varandra.

– Han stör sig på att jag lämnar små hårnålar överallt och att jag, säger han, inte skruvar på tandkrämslocket. Vilket är en helt felaktig anklagelse, säger Jenny och skrattar i podcasten ”Bathina – en podcast”.

Bathina undrar då om Niklas är duktig på att fälla ner toalettlocket.

– Jag försöker att inte gå in i de där städgrejerna. Livet är fan för kort för att reta sig på att någon inte fäller ner locket. Jag vet, ibland tror jag de där irritationerna finns för att vi ska enas i någonting, oavsett ideologi eller så, säger Jenny Strömstedt.

Även framtiden kommer på tal – och åldersskillnaden mellan de båda. Jenny är 48, Niklas 62.

Niklas Strömstedt
Niklas Strömstedt. Foto: TV4/Youtube

– Jag känner aldrig av åldersskillnaden i vardagen och sådär. Men det klart att jag kan tänka framåt och liksom ”hur kommer det bli?”, säger Jenny Strömstedt i ”Bathina – en podcast”, vilket även Hänt uppmärksammat.

Och fortsätter:

– När jag är 65 är han 79 och då tänker ju jag att man ska ha en fräsig pension och resa och göra roliga saker och ligga på golvet och ta hand om barnbarnen och liksom vara aktiv. Men går allt väl och han tränar och håller sig i form så är det ju lugnt, men man vet ju aldrig. Man kan ju inte kräva att han ska vara jättepigg och fräsch när han är 79, förklarar Jenny i podden.

Här kan man lyssna på hela intervjun med Jenny Strömstedt i ”Bathina – en podcast”.