Jenny Strömstedt visar upp sitt stora problem: ”Det är jätteobehagligt”

Youtube

”Köpte tre nya par tjocka strumpbyxor på en stor klädkedja. Gick till jobbet. Fick plötsligt en bestämd känsla av att vara fem år gammal igen. Ni minns grenen som sakta hasade längre och längre ner mot knäna. Hann precis fram till mötet innan hela bakdelen var blottad. Ska nu vidare. Hoppla!”, skriver programledaren på Instagram.

– Vi ser konsekvensen av en undermåligt konstruerad strumpbyxa. De är ganska dyra, typ 100 kronor styck, och då tycker man ändå att de ska hålla uppe. När jag kommit halvvägs till jobbet så hänger det under röven helt enkelt. Det är jätteobehagligt och hänger mellan knäna, säger Strömstedt i Aftonbladets tv-show ”Anitha”.

– Det var intressant, för så många kvinnor höll med! Jag har inte förstått vidden av det här samhällsproblemet.

Programledaren Anitha Schulman berättar då att detta är en erfarenhet som kvinnor dragits med i årtionden.

Youtube

Instagram-inlägget är det som engagerat Jennys följare mest av samtliga bilder hittills. I kommentarsfältet fanns också lösningen på problemet: Sätt trosan utanpå, så slipper strumpbyxorna glida ner! Jenny berättar att hon inte testat detta ännu.

Tidigare har hon också berättat om erfarenheten i Nyhetsmorgon:

Youtube

– Jag har fått hur många likes som helst på det här och är snart uppe i tusen kommentarer. Alla känner igen sig. Men det intressanta är att hälften av alla kvinnor också säger att lösningen är att dra på sig en stortrosa utanpå strumpbyxan för att hålla det uppe. Jag har ändå levt ett antal år och jag har aldrig förstått att det är det som är lösningen. Och är inte det också något slags nederlag för tillverkarna av strumpbyxor att alla damer går runt med en extrabyxa, säger Jenny Strömstedt.

Wikimedia

Underbara Jenny! Tack för att du delar med dig av detta, och sätter fingret på ett problem många dras med! Dela gärna vidare om du håller med Jenny. 

Exit mobile version