Jenny Strömstedts bekännelse – efter maken Niklas oväntade agerande i TV4: ”Tappat det helt”

Katten Kerstin gör succé med ägaren Niklas Strömstedt i Nyhetsmorgon.
Nu går Jenny Strömstedt ut och förklarar hur det ligger till.
”Jag har INGENTING med hennes karriär att göra”, skriver TV4-profilen.

Foto: TV4

Det var när Niklas Strömstedt gästade Nyhetsmorgon på TV4 i veckan som katten Kerstin fanns med i artistens varma famn.

Han berättade då att de under pandemin har börjat med ett musikaliskt experiment. På Instagram har de lagt upp klipp där katten ”sjunger”. Ibland kallas hon för en ”kattinfluencer” på grund av sin stora följarskara.

Idén föddes när Niklas Strömstedt, 62, satte sig i karantän i skärgården med familjens två katter Kerstin och Eva-Charlotte.

Då föddes idén om ”fredagslåten” som sedan dess har kunnat avnjutas via kattens eget Instagram-konto.

– Vi skrev en låt ihop varje fredag. Kerstin har ju väldigt mycket tankar och sådär och en intressant släkt att berätta om, säger Niklas Strömstedt i Nyhetsmorgon.

När Niklas Strömstedt gästade Nyhetsmorgon med sin sjungande katt fick han också frågan om detta nya projekt kanske är ett uttryck för att han har lite att göra.

– Det finns ju de i min bransch som drabbats betydligt hårdare. Det är ju en bransch som sysselsätter väldigt, väldigt mycket folk. Tekniker, musiker, scenbyggare, produktionsbolag… Det är väldigt många som har det kämpigt. Jag har ju skrivit en massa andra saker under den här tiden också, jag har haft att göra. Men det börjar bli jobbigt nu, för många, säger Niklas Strömstedt allvarsamt.

”Svårt för katter innan jag träffade den blonda”

Låttexterna som skrivs av popnestor Strömstedt hyllas av Steffo Törnquist i studion, som föreslår att de borde sammanställas i bokform. I en låt skriver Niklas att katten Kerstin blir kär i en ko, och att hon följer med ”den blonda” på dass. Programledarna undrar vad han menar med ”den blonda”.

– Jag hade väldigt svårt för katter innan jag träffade hon ”den blonda”, säger Niklas i Nyhetsmorgon, och syftar såklart på sin älskade Jenny.

Efter Niklas och Kerstins medverkan i TV4 har Jenny Strömstedt – skämtsamt – skrivit på Instagram där hon förklarar hur det ligger till: Att hon inte har någonting med Kerstins nya karriär att göra.

Kerstin har tappat det helt efter morgonens mediala genombrott. Jag vill bara meddela att jag har INGENTING med hennes karriär att göra. Hade hellre velat att hon blev sjuksköterska, eller frisör”, skriver Jenny Strömstedt i inlägget på Instagram.

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar hur Jenny och Niklas (och Kerstin) bjuder på sig själva i dessa tider!