Jenny Strömstedts dilemma med tvillingarna – berättar nu om beslutet: ”Ärligt talat vet jag inte vad jag…”

Det är många förändringar som sker i vårt samhälle på grund av coronakrisen.

Det påverkar våra äldre, yngre, de som arbetar och de som förlorar jobbet i krisen.

Men efter att ha tagit ett beslut för sina tvillingdöttrar, berättar nu Jenny Strömstedt öppet om känslorna och ilskan.

Det finns väl knappast någon som undgått att påverkats av de förändringar som skett under de senaste månaderna.

Det är tuft för våra äldre som inte får träffa sina familjer, på grund av besöksförbud och allmänna restriktioner kring våra äldre över 70 år.

Men för våra unga påverkas också ett stort firande som det annars brukar vara högaktuellt i dessa tider – nämligen studentfirandet.

På grund av spridningen av coronaviruset har det beslutats att studentfirandet inte kommer att arrangeras på samma sätt som det vanligtvis görs i Stockholm. Detta är nu något som Nyhetsmorgon-programledaren riktar skarp kritik emot. I ett inlägg på Instagram beskriver Jenny känslorna för beskedet:

”Allt är inte logik i coronans tid. Det blir ingen student för de som går ut gymnasiet 2020. Alla måste göra uppoffringar, så klart. Gymnasieleverna vill också att mormor ska förbli frisk. Men just nu, när besvikelsen över att tolv års skolgång där argumentet ”snart tar du studenten, tänk på allt kul som kommer, håll ut, kämpa”varit det enda som hållit studiemotivationen uppe när det varit tungt, så förstår jag ärligt inte hur Stockholms stad resonerar”, skriver hon.

LÄS MER: Jenny Strömstedts tvillingdöttrar har vuxit upp – så här ser de ut idag

Jenny Strömstedts kritik efter beslutet

Jenny skriver vidare om hur det kan komma sig att just studentfirandet skulle vara en så pass stor risk jämfört med andra engagemang i samhället.

Det som även tynger hennes hjärta är alla de förberedelser som redan har gjorts och den dröm som nu krossas, bara veckor innan den stora dagen var planerad.

”Varför sprider avgångsklasser som springer ut 30 i taget mer smitta än niondeklassare som går i skolan tillsammans varje dag? Enligt dagsfärska rapporter spelar högstadieelever volleyboll ihop, sitter tätt i samma klassrum som vanligt, äter lunch ihop fastän någon visst ”inte känner smak eller lukt”. Varför hänger riskgruppernas överlevnad på om gymnasiets avgångsklasser, var och en för sig springer ut, åker flak eller har en skiva (med färre en femtio personer) när uteserveringarna är fulla, förskolorna öppna och jag just såg en smockfull pendlarbuss köra om på motorvägen?, skriver Jenny och fortsätter:

”Ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga till den vars klänning redan hänger på galgen och vars mössa är beställd och klar. De är dock kreativa och företagsamma och kommer själva att arrangera firandet. Vilket gör det ännu fånigare att ställa in det som faktiskt skulle kunna hållas under kontrollerade former. Gör om! Gör rätt! Eller ge mig en rimligare förklaring….”

Vad tycker ni om Jenny Strömstedts kritik? Håller ni med henne eller inte? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

 

Läs mer om...