Jenny Strömstedts nya karriärsbeslut – efter åren på TV4

Hon är en av våra mest älskade och folkkäraste programledare och syns vanligtvis med sin parhäst Steffo Törnquist i ”Nyhetsmorgon”.

Men nu när det är semestertider ger Jenny Strömstedt ett nytt besked om karriären och om nya projektet som hyllas stort.

”Men va KUL” skriver kollegan Soraya Lavasani efter avslöjande på Instagram.

Trots den rådande coronakrisen har ”Nyhetsmorgon” varit en av flera program som har fortsatt sändas i tv, till tittarnas stora glädje.

Programmet har gått igenom flera förändringar där bland annat programledarna håller avstånd från varandra och personer som vanligtvis hade gästat studion, har istället varit med på videolänk.

Men nu turas programledarna i ”Nyhetsmorgon” på att ta semesterledigt, och en av dem som redan gått på ledighet är Jenny Strömstedt.

Nya projektet efter alla åren i TV4

Tillsammans med parhästen Steffo Törnquist brukar hon synas i programmet, men nu berättar hon om ett nytt kommande projekt.

På sin Instagram skriver nämligen Jenny att hon kommer släppa en ny bok, ”Barn som förändrat världen”.

”I höst kommer den – boken om Barn som förändrat världen som jag har grejat med tillsammans med Colette van Luik och Malena på bokförlaget Max strömÄn så länge går den bara att förbeställa (länk i profil) men eftersom den nu går i tryck MÅSTE JAG visa det fina omslaget av superduperbegåvade illustratören Beata Boucht. Boken är skriven och illustrerad för 9-12 åringar (men funkar förhoppningvis även på nyfikna vuxna). Framförallt – heja barnen! ”, skriver hon på Instagram.

Glädjen efter beskedet

Och det nya beskedet kommer med glädjerop från Jennys följare.

”Men va KUL” skriver kollegan Soraya Lavasani.

”Grattis till nedkomsten”, skriver författaren Stina Wollter.

”Heja”, skriver skådespelerskan Eva Röse följt av flera hjärtan.

TV4-kollegan skickar flera applåderande emojis till Jennys besked.

Wow! Detta ser vi verkligen fram emot att få läsa Jenny. Stort lycka till inför lanseringen!