Jenny Strömstedt, Niklas Strömstedt

Jenny Strömstedts plan med Niklas efter katten Kerstins död – var hon ska få vila i frid värmer hjärtan

Det var under hösten som makarna Strömstedt förlorade sin älskade familjemedlem.

Jenny och Niklas Strömstedts katt Kerstin som dessutom hade blivit en stor influencer på sociala medier hade somnat in.

Nu månader efter missens död berättar Jenny om gripande beslutet om sin väns sista vila.

Att förlora ett husdjur är oerhört tungt.

För oss alla som är äkta djurvänner vet hur ont det gör i hjärtat när våra fyrbenta vänner lämnar jordelivet för att aldrig återvända igen.

Det finns ingen tid i världen som är tillräcklig.

Vi vill bara ha fler dagar, månader och år tillsammans med de som betyder så mycket för oss.

Men allt har sitt slut.

I oktober förra året drabbades makarna Jenny och Niklas Strömstedt av stor sorg när deras älskade katt, Kerstin somnade in.

Kändisparets katt hade dessutom haft ett framgångsrikt eget konto på Instagram där Kerstin minst sagt hade blivit en populär karaktär.

Jenny och Niklas Strömstedt är tillbaka med en ny säsong av Tillsammans med Strömstedts. Foto: Gabriel Liljevall/TV4
Foto: Gabriel Liljevall/TV4

Där delade husse och matte med sig av hennes många upptåg, och det dröjde inte lång tid förrän hennes konto följdes av tusentals personer.

Hennes popularitet blev faktiskt så stor att Kerstin fick en alldeles egen bok ”Vid regnbågens slut finns en katt”, där husse Niklas skrev texterna och konstnären Lars Lerin gjorde illustrationerna.

Jenny och Niklas Strömstedts ord om katten Kerstins död

Så när det tragiska beskedet kom att Kerstin hade somnat in, skrev både husse och matte om den enorma förlusten och sorgen på Instagram.

”På morgonen satt du där korgen alldeles stilla. Jag tog dig i famnen och lutade mig tillbaka i vår favoritfåtölj så där lagom så att du kunde vila huvudet under min haka – nära, nära – och spinna tills sömnen kom. Jag tänkte – detta skall jag alltid minnas. Sen åkte vi till veterinären. I bilen hem var buren tom”, skrev Jenny Strömstedt då på sin Instagram och fortsatte:

”Tack älskade lilla katt för allt du givit vår stora bonusfamilj under nästa elva år. Kittet. Larvet. Buset. Den varma tunga kroppen som vilade på min arm varje natt och blev ett ankare i orostimmar. Du var showtime, mys och en dörröppnare till samtal när orden inte ville hitta fram hos både stora och små. Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont”.

”Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur.
Jag lånar barnatron och målar varma yllefiltar, mat i mängder och en soffa där du sitter i pappa Nisses knä, tittar på allsvenskan och inväntar vår slutsignal här nere. Vi ses så småningom. Kärran”.

Det dröjde inte lång tid förrän kondoleanserna vällde in från såväl kollegor som tittare som följt Kerstins konto på sociala medier.

”Så oerhört sorgligt läsa detta. Vilken tomrum hon lämnar efter sig, er fantastiska lilla familjemedlem. Varmaste kramar”, skrev en person.

”Åh Niklas. Så oerhört sorgligt. Lider och sörjer med er”, skrev en annan person.

”Så ledsen jag blir”, skrev en tredje.

LÄS MER: Jenny Strömstedts förkrossande ord om sorgen – smärtan efter katten Kerstins död: ”Stort hålrum”

Jenny Strömstedts planer för katten Kerstins sista vila

Nu har det gått en tid sedan älskade Kerstin somnade in och Niklas och Jenny har fått leva utan sin älskade vän.

I en ny intervju med Amelia berättar Jenny Strömstedt att hon och maken har några speciella planer kring var deras älskade vän kommer begravas.

Kerstin finns i dag i deras hem, men paret planerar att hon kommer föras till sin sista vila utomhus i parets trädgård.

– Hon står i bokhyllan i arbetsrummet hemma nu. Vi tyckte att det verkade lite ensamt att lämna henne där i kylan och mörkret på landet, så hon fick följa med hem. Vi får se om vi begraver henne bland sockblommorna och narcisserna, så får hon ligga nära dörren, berättar Jenny för sajten.

Vila i frid älskade Kerstin! Vi tänker på dig och saknar dig!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.