Jenny Strömstedts tårar – folkkära tv-profilens starka reaktion efter beskedet: ”Släppte sitt grepp”

Foto: TV4

Coronarestriktionerna hävs – efter två långa och prövande år.
Då släppte allt för Jenny Strömstedt.
– Jag är möjligen gråtmild i överkant men mot bakgrund av två års extraordinära omständigheter som blev en märklig vardag, skriver hon.

Det var på torsdagsmorgonen som statsminister Magdalena Andersson höll i den historiska presskonferensen där coronarestriktionerna hävdes.

– Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen. Pandemin är inte över, men den är på väg in i en helt ny fas, sade statsministern, enligt SVT.

Från och med 9 februari slopas bland annat kravet på vaccinationsbevis, deltagartak för flera verksamheter och rådet om begränsande av sina sociala kontakter. Samtidigt som speciella rekommendationer fortfarande finns kvar för ovaccinerade.

Att restriktionerna nu släpper efter en över två år lång coronapandemi har förstås väckt starka känslor. Inte minst hos tv-programledaren Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt om starka känslorna efter beskedet

På sociala medier beskriver Nyhetsmorgon-journalisten att hon grät av glädje och lättnad efter att ha tagit del av beskedet från regeringen och myndigheterna på torsdagen.

”Nej. Viruset finns kvar. Ja. Vi ska fortsätta ta ansvar. Men jag överraskade mig själv genom att börja böla till dagens besked om släppta restriktioner från och med nästa onsdag”, skriver hon på Instagram.

Foto: TV4

Programledaren har valt att illustrera sina känslor och intryck med ett bildkollage där bland annat maken Niklas Strömstedt finns med tillsammans med sina bandmedlemmar i GES. Nu kan de äntligen få välkomna publiken tillbaka till spelningarna. Hon uppmärksammar också de äldres situation under pandemin, via ett foto där det syns hur den sociala distansen tydligt upprätthålls.

Nu slopas alltså även detta – och känslorna släppte totalt för Jenny.

”Det var som om två års samlade erfarenheter av att ställa in och om och ändra ett varv till plötsligt släppte sitt grepp. Oro, besvikelse, ihopbitning, längtan och frustration- jag trodde inte att det påverkat mig så – min vardag har ändå varit lätt jämfört med många andras”, skriver Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist i TV4:s studio. Foto: Youtube

Kanske kan vi nu förpassa covid-19-pandemin till historieböckerna? Det hoppas nu i alla fall de flesta, efter över två års inverkan på livet och vardagen.

”Så visst, jag är möjligen gråtmild i överkant men mot bakgrund av två års extraordinära omständigheter som blev en märklig vardag. Hur kommer vi beskriva pandemin med lite distans?”, skriver Jenny Strömstedt och konstaterar samtidigt att förutsättningarna kanske kommer ändras igen framöver – men:

”Idag är jag glad”.

Här nedan kan man ta del av hela Jenny Strömstedts inlägg:

Vi är många som kan känna igen oss i dina ord, Jenny! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!

Exit mobile version