KLART: Jesper Rönndahl och Farah Abadi tar över Mello – leder hela kalaset 2023

Det dröjer ett par månader innan det är dags att dra igång den stora Mellobubblan igen.

Men nu står det klart vilka två stjärnor som kommer leda oss genom alla veckor av färgsprakande bidrag och känslostormer.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi kommer tillsammans leda Melodifestivalen 2023.

– Det här är det största tv-program jag gjort, och det är såklart svinspännande, säger Jesper Rönndahl i ett pressmeddelande.

Varje år bänkar sig tusentals, ja faktiskt miljonpublik sig framför tv-rutan för att se vem eller vilka som kommer representera Sverige i Eurovision song contest.

Och för att ta oss dit måste vi förstås ta oss igenom flera deltävlingar, en Andra chans och slutligen den stora finalen.

Än så länge är det en tid kvar tills det stora kalaset drar igång, men nu får vi äntligen veta vilka som kommer leda oss igenom de späckade veckorna.

Under tisdagen presenterade SVT årets programledarduo och det är två välkända ansikten som kommer ta sig an det prestigefyllda uppdraget.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi
Foto: Janne Danielsson/SVT

Jesper Rönndahl gör Farah Abadi sällskap och kommer därmed leda oss fram till den artist eller grupp som kommer ta hem Sångfågeln.

– Det känns så otroligt kul att få vara en del av Melodifestivalen igen. Och tänk att jag får roliga, vassa och underbara Jesper Rönndahl vid min sida – vilken ära. Att hela Sveriges fest dessutom rullar ut på turné igen gör mig lite extra förväntansfull. Det här kommer bli superskoj, säger Farah Abadi i ett pressmeddelande.

Farah syntes nu senast i årets Melodifestival där hon var Oscar Zias sidekick.

Jesper Rönndahl och Farah Abadi Mello 2023

Under tävlingen följde hon artisterna i green room och peppade dem både inför och efter sitt framträdande.

Jesper Rönndahl ledde satirprogrammet ”Svenska nyheter” mellan 2018 och 2019 och har också skapat och medverkat i humorserien ”Dips” som sänts i två säsonger på SVT.

Programledaren ser mycket fram emot det stora uppdraget.

– Det här är det största tv-program jag gjort, och det är såklart svinspännande. Jag har ju inte direkt utmärkt mig som en musikkille, så min roll är väl mer att hålla styr på alltihop – och att vara rolig. Eller, så tror jag att dom har tänkt i alla fall? Hur som helst så känns det oerhört tryggt och glatt och skoj att få lov att ha Farah vid min sida, säger Jesper Rönndahl.

Och SVT själva är mer än nöjda över val av duo.

– Som ny projektledare för Melodifestivalen är det underbart att få börja med två fantastiska programledare. Farah har gjort det tidigare och kommer skapa stor trygghet med sin värme och sitt engagemang. Och Jesper kommer tillföra humor med sin speciella glimt och underfundiga personlighet. Jag hoppas att tittarna ser fram emot den här programledarduon lika mycket som jag gör!, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka.

Hit kommer Melodifestivalen 2023:

Malmö
Göteborg
Linköping
Lidköping
Örnsköldsvik
Stockholm:

Vad tycker ni om val av programledare? Diskutera gärna på vår Facebooksida.