Jessica Almenäs tuffa kamp – tvingades gå i terapi: ”Var något riktigt fel på en”

Jessica Almenäs om tuffa kampen och terapi. Foto: TV4/Youtube/Kanal5

Att vara öppen med att ha tuffa och kämpiga tider, visar bara på ett stort mod och mänsklighet.

För programledaren Jessica Almenäs vill hon nu att fler ska öppna upp sig för gå i terapi om man behöver hjälp.

För henne själv började hon redan i terapi i tjugoårsåldern, och har sedan dess provat på i många olika former. Men hon medger att situationen var helt annorlunda då jämfört med idag.

– Jag hade en depression och fick gå i samtalsterapi. Egentligen ville jag bara ha antidepressiv medicin, men det fick man inte om man inte också gick i terapi. Det fungerade inte alls bra den gången och jag fick inte så bra kontakt med min terapeut, säger hon till Svensk damtidning.

Jessica Almenäs berättar om tuffa kampen. Foto: TV4/Youtube

Förändrad syn på terapi

Hon berättar vidare att syn på terapi har ändrats mycket sedan dess, då när hon var ung ansågs det mer som tabu.

– Om man gick i terapi på den tiden var det något riktigt fel på en. De som var öppna med att de var drabbade av psykisk ohälsa tyckte man ju var lite konstiga, säger hon till tidningen.

Vill att fler ska våga söka hjälp

Nu vill hon uppmana fler att våga ta modet och söka hjälp.

– Alla borde gå i terapi! De flesta går i terapi när de mår dåligt men du kan lika gärna gå dit för att jobba med sig själv. Många går till gymmet flera gånger i veckan för att ta hand om sin kropp, men det borde vara lika naturligt att jobba med sin hjärna och själ, säger hon till Svensk damtidning. 

Viktiga ord, självklart ska man se till att hitta rätt hjälp för en själv, oavsett vad någon annan tycker! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar Jessica Almenäs.

Exit mobile version