Jessica Anderssons sorg – efter att bebisplanerna stoppats: ”Nej, det är inte rättvist”

Jessica Andersson har hunnit fylla 44 år, och längtan efter barn med sambon Johan är större än någonsin.

För inte allt för längesedan gick Jessica ut med att paret skulle göra IVF, eller provrörsbefruktning, som det heter. Förväntningarna ar höga, men efter att ha varit i kontakt med en privatklinik var det en nedstämd Jessica som talade med Expressen.
– När Johan och jag började prata om ivf ringde jag en privatklinik och pratade med en sköterska. Hon skrattade lite åt mig och sade ”Snälla du, du är för gammal, vi har en åldersgräns på 42 i Sverige”, berättar Jessica.

”Gammal och ’förbrukad'”

Men trots det dystra beskedet så har inte Jessica och Jimmy gett upp. Nu överväger det att ta hjälp utomlands, där åldern inte sätter gränser.
– Det är jobbigt ändå att känna att man är gammal och ”förbrukad” för den typen av livsförändring. Hur gärna man än vill så kommer vi inte att få någon hjälp med den biten i Sverige, har jag förstått. När jag fick det svaret tappade jag lite grann modet. Vi pratar fortfarande om ivf, men har inte tagit tag i det till 100 procent, säger Jessica till Expressen.

Foto: TV4

Fina Jessica. Vi önskar henne all hjälp på traven hon kan få för att få de barn som hon längtar efter. Dela gärna för att visa ditt stöd. 

Exit mobile version