Jill Johnsons varma ord om Lasse Berghagen – starka stödet till familjen

Lasse Berghagen har varit inlagd på sjukhus en tid.
Samtidigt som hans artistkollegor visar sitt starka stöd till familjen.
En av många som tänker på Lasse nu är folkkära artisten Jill Johnson.
– Han är en otroligt fin person och alla runt honom, hans familj är otroligt fina människor med mycket kärlek, säger hon till Nöjeslivet.

Det var i slutet av augusti som den folkkäre artisten Lasse Berghagen blev inlagd på sjukhus.

Sedan dess har familjen gett svenska folket uppdateringar kring hur det står till med den legendariske allsångsledaren. Det senaste vi tagit del av i skrivande stund är att den omtyckte stjärnan fortfarande befinner sig på sjukhus efter en operation.

På måndagen berättade dottern Malin Berghagen att hon och halvsystern Kristin Kaspersen har åkt på resa utomlands, till Rhodos. Författaren och yogainspiratören skriver på sin blogg att resan varit inplanerat en tid, och att hon noga övervägt om hon skulle åka iväg.

– Jag ser in i solnedgången… Nästa år ska jag vara här med dig pappa. Det lovar jag. Nej det BESTÄMMER vi!!, skriver Malin på sin blogg på måndagen.

Artist-Sveriges fina stöd till Lasse Berghagen

Nyheten om Lasse Berghagens sjukhusvistelse har förstås väckt massor av känslor, inte minst i artist-Sverige. Många är de stjärnor som genom åren har fått äran att samarbeta med ”En kväll i juni”- och ”Stockholm i mitt hjärta”-sångaren med den varma utstrålningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20211021 Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Det märks inte minst i sociala medier, där artister som Anders Bagge, Charlotte Perrelli, Pernilla Wahlgren, Nanne Grönvall och Sanna Nielsen med många fler alla har skickat kärlek till familjen, via kommentarer på Malin Berghagens Instagram-sida.

Ytterligare en artist som lämnat ett rött hjärta under Malin Berghagens inlägg på Instagram i förra veckan är Jill Johnson.

När Nöjeslivet når Johnson vid förmiddagstid på tisdagen är hon i full gång med förberedelserna inför sin nypremiär av showen ”Simply the Best” på Draken Live i Göteborg 21 september.

Intervjun handlar om just detta, och efter en stund frågar vi henne om det känns okej att prata om Berghagen.

Det gör det – mot löftet att vi poängterar att det är Nöjeslivet som ställer frågan.

– Jag känner att jag är bara en av så många människor som har en relation till Lasse. Lasse har ju en relation till hela svenska folket. Jag har ingen finare eller närmare relation än någon annan, säger Jill Johnson.

Hon var samtidigt med och skrev tv-historia – som en av gästartisterna i Lasses finalprogram av Allsång på Skansen år 2003. Den gången hade uppemot 23 000 människor sökt sig till Skansen för att se Berghagen leda Allsångsfinalen.

Jill Johnson har bara goda saker att säga om Berghagen.

Jill Johnsons ord om Lasse Berghagen

– Min ex-man spelade med honom under många år. Så han har funnits liksom i min periferi jättemycket. Det är en fantastiskt fin man. Det är bara att önska honom och hans familj det allra, allra bästa. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Johnson.

Det känns som att alla berättar att de blivit så berörda, väl omhändertagna av Lasse och att han verkligen är hela Sveriges Teddybjörn. 

– Han är en människokännare. Jag kan dela med mig en jättefin anekdot från 1998. När jag och Lasse hamnade på första raden på ett linjeflyg från Ängelholm till Stockholm. Jag har precis vunnit Melodifestivalen och han tar min hand i sin och säger att: ”du är sådant material som får ta över efter Lill-Babs. Det glömmer man inte när man är nykläckt artist, att få den kärleken, säger Jill Johnson och fortsätter:

– Han är en otroligt fin person och alla runt honom, hans familj är otroligt fina människor med mycket kärlek. Jag får önska allt, allt gott och hoppas att det går väl.

STOCKHOLM 20151103 Artisten Jill Johnson är aktuell med andra säsongen av "Jills veranda" Foto: Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 20151103 Artisten Jill Johnson. Foto: Janerik Henriksson / TT