John Lundviks ord – efter mardrömsbeskedet i natt: ”Sverige vinner Eurovision 2019”

Sverige tappar mark inför finalen i Eurovision Song Contest 2019. 

Men John Lundvik tror på succé – och nu startar uppladdningen inför lördagens avgörande i Tel Aviv.

– Det vet du, att det är Sverige som vinner, säger Lundvik till Aftonbladet

Sverige går ut på första halvan i den stora Eurovision Song Contest 2019-finalen i Tel Aviv på lördag.

Det står klart sedan John Lundvik dragit lotten i natt. Vid 01:30-tiden kom sedan beskedet: Sverige får ett tidigt startnummer nio i finalen.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

– Även om jag hamnar sist så är jag världens lyckligaste man, sade ”Too Late For Love”-sångaren under nattens presskonferens.

Traditionellt sett brukar det anses vara sämre att starta på första halvan i finalen.

ANNONS FRÅN LOTTOLAND: Just nu får nya spelare fler chanser hos Lottoland. Köp 2 lotter men betala bara för 1!

Men svenske schlagergeneralen Christer Björkman menade inför förra årets tävling att denna betydelse minskat de senaste åren.

– Från det att EBU införde att tävlingsproducenten sätter startordningen så har startnummer i första eller andra halvan fått mindre betydelse, sade Christer Björkman då till SVT.

STOCKHOLM 2019030 John Lundvik under lördagens final i Melodifestivalen på Friends Arena. Foto Henrik Montgomery / TT

Så stora chanser har Sverige att vinna Eurovision 2019

Samtidigt stötte John Lundvik och Sverige på ytterligare patrull i natt. De samlade internationella oddsen på Sverige steg i natt – och Lundvik åkte ner från andra till tredje plats i förhandstipsen. Just nu anses Nederländerna och Duncan Laurence med ”Arcade” ha 40 procents vinstchans. Tvåan, Australien och Kate Miller-Heidke med ”Zero Gravity” ha 12 procents vinstchans. Sverige är trea med 7 procent.

– Det vet du, att det är Sverige som vinner. Om jag får välja, man vet aldrig om det blir så men det är klart att man kämpar för seger för sitt land, säger John Lundvik till Aftonbladet i natt.

Samtidigt vill han poängtera att det råder god stämning bland artisterna. Även våra nordiska grannar, Norge och Danmark gick vidare på torsdagskvällen. Sedan tidigare är även Island i finalen som avgörs lördag 18 maj klockan 21.00 i SVT1.

TEL AVIV 20190516 Sveriges John Lundvik som gick vidare i Semifinal 2 i Eurovision 2019. Foto Henrik Montgomery / TT

– Jag tror att vi alla är vänner, vi har haft ganska kul ihop här och det är nog något som kommer fortsätta, säger Lundvik.

Det ser alltså ut som att vi kan vänta oss en spännande final på lördag! John förtjänar verkligen all framgång. Dela gärna om du också vill att John Lundvik ska vinna Eurovision Song Contest!

Eurovision song contest 2019: Final, vinnare och resultat