Jon Henrik Fjällgrens plötsliga besked – därför drar sig folkkära stjärnan tillbaka:” Med tungt hjärta jag…”

För snart tio år sedan tog han oss alla med storm när han klev på scenen i ”Talang”.

Jojken för sin vän berörde oss alla djupt inne i hjärtat, och sedan dess har Jon Henrik Fjällgren blivit en av våra mest älskade artister.

Men efter alla år har folkkära artisten nu tagit ett beslut och drar sig tillbaka från sociala medier.

”Tack till alla som följt mig genom åren och stöttat mig i vått och tort”, skriver han i ett inlägg på sin Instagram.

Mycket har hänt sedan den gången han först ställde sig på scenen 2014.

”Daniels jojk” tog svenska folket med storm, och inget öga var torrt när stjärnan sjöng för sin älskade vän.

Sedan dess har vi sett honom i Melodifestivalen med bidragen ”Jag är fri (Manne leam frijje)” 2015, ”En värld full av strider (2017) och ”Norrsken” (2019).

Dessutom har han en annan trofé på sin meritlista som inte har så mycket att göra med just musiken.

2018 tog Jon Henrik Fjällgren hem den åtråvärda glasskon i Let’s dance, tillsammans med sin danspartner Katja Luján Engelholm.

. Foto: Wikkicommons

Jon Henrik Fjällgren sadlar om

Men det finns också mer än dans och musik i stjärnans liv.

Jon Henrik arbetar även som renskötare och berättade dessutom i våras att han skulle sadla om till en ny karriär – brandman.

Det var på sin Instagram som han meddelade det stora livsbeslutet.

”Många kan fråga mig ibland: hur hinner du med allting jon henrik?!. Jag brukar svara så här: Så länge jag kan hjälpa någon eller ge något ett ljus i livet även om de kanske inte gör allt men de gör i alla fall någonting så hinner jag med, jag försöker vrida och vända på min vardag så att allt ska gå ihop så gott man kan. Jag personligen har många saker som jag önska vore lättare men man får försöka anpassa sig och hitta vägar. Jag är en kille med många viljor och önskningar,och jag lever då jag kan bidra eller när jag kan ge samhället någonting positivt”, skrev han då och fortsatte:

”Jag är politiker, renskötare, musiker,och en man som kämpar för orättvisor och ett tryggare samhälle för gamla och unga. Jag är en kille som alltid haft en dröm ,och den drömmen är att : innan mitt liv är slut på jorden så vill jag känna att oavsett hur många fel val man har gjort i livet så är det inte de som bestämmer hur sagan ska sluta. De handlar om framtiden och vad man gör nu med sitt liv”.

Jon Henrik Fjällgren
Foto: Kim Metso/Wikkicommons

Ja mycket har minst sagt hänt under de senaste åren för stjärnan.

Jon Henrik Fjällgren drar sig tillbaka

Men nu har artisten tagit ett nytt och viktigt steg för sin karriär och hälsa.

Det är i ett inlägg på sin Instagram som han meddelar den tråkiga nyheten, att han funderar på att dra sig tillbaka från sociala medier.

”Detta inlägg känner jag kommer nog göra många ledsna och förvirrande men jag vill berätta något jag har tänkt på länge nu. Jag kommer eventuellt att frysa mitt instagram konto under obestämd tid, vet inte exakt när detta kommer ske. Jag behöver ha självläkning och andra saker som jag vill fokusera på i mitt liv. Jag vet att detta kan vara tungt för många av mina fans men jag finns ju kvar där någonstans ändå”, skriver han och fortsätter:

”Jag känner att sociala medier stressar mig enormt mycket på olika sätt och de är väldigt krävande och innerst inne så har jag alltid varit en ensamvarg. Det är med tungt hjärta jag skriver detta men vill berätta så ni inte undrar om mitt konto plötsligt försvinner. Gå i ljuset allihopa och tack för allt
Älskade ni”.

Jon Henrik Fjällgren
Foto: TV4

Han avslutar inlägget med att reflektera kring varför just sociala medier har blivit så viktigt för människor de senaste åren.

”De finns ett liv bakom en skärm som måste levas och idag så blir sociala medier ett beroende på många sätt. En dag kanske jag återvänder vem vet.
Sedan har jag tänk på, varför ?! Varför ska man behöva ha dessa saker oavsett känd eller inte de måste man ju själv få bestämma tänker jag, jag finns ju där endån i musiken och omkring er ändå”, skriver stjärnan och avslutar:

”Tack till alla som följt mig genom åren och stöttat mig i vått och torrt”.

Så tråkigt Jon Henrik. Vi önskar dig allt gott!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.