JUST NU: Ställer in Eurovision Song Contest 2020 – beskedet efter coronakaoset

Eurovision song contest 2020 i Rotterdam ställs in.

Beskedet lämnas efter coronavirusets utbrott. Beskedet lämnades av arrangören på onsdagen. Detta uppges av den nederländska nyhetsbyrån ANP, enligt Reuters, skriver SVT.

Det var gruppen The Mamas som vann Melodifestivalen 2020 för bara några veckor sedan med bidraget ”Move” – och skulle representera Sverige i den stora tävlingen.

Foto: TT

– Vi är mycket stolta över Eurovision Song Contest, som i 64 år har förenat människor runt om i Europa. Och vi är djupt besvikna över den här situationen. EBU, tillsammans med värdarna NPO, NOS, AVROTROS och Rotterdams stad kommer fortsätta att prata för att se om det är möjligt att arrangera Eurovision Song Contest i Rotterdam 2021, säger Eurovision-bossen Jon Ola Sand i ett uttalande.

Han fortsätter:

– Jag vill tacka alla som har varit med i processen med att arrangera en stor Eurovision Song Contest i år. Tyvärr var det inte möjligt på grund av faktorer utanför vår kontroll. Vi beklagar denna situation väldigt mycket, men jag kan lova er: Eurovision Song Contest kommer tillbaka starkare än någonsin.

Vad har du att säga om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.