Moraeus viktras efter Biggest Loser: Visar stolt upp nya kroppen

Förra året var det sångerskan Anna Book som vann Biggest Loser VIP, efter sitt dramatiska viktras på över 20 kilo. Nu har inspelningarna av den nya säsongen dragit igång, och en av de mest folkkära deltagarna: Kalle Moraeus, har efter en lång tids övervikt rasat flera kilo.
– Jag har tappat mycket i vikt. Det känns kul och är jävligt inspirerande, säger Moraeus till Aftonbladet.

Kalle Moraeus kallar sig själv ”en överviktig person”. Men på äldre dagar har han börjat förstå allvaret i sina extra kilon. Han valde därför att ta tag i det en gång för alla när han tackade ja till att medverka i Biggest Loser VIP.
– Jag är en överviktig person, men jag har alltid varit intresserad av hälsa. Nu ska jag göra mitt definitiva ryck. Jag vill inte spendera ålderdomen med att vara sjuk. Är man överviktig som jag så är det inte frågan OM jag blir sjuk utan när, säger han till Aftonbladet.

Kalle Moraeus
Foto: Mikael Fritzon/TT

Så gick Kalle Moraeus ner i vikt

Och medverkan gav resultat. För bara några veckor efter att inspelningarna drog igång är det en märkbart smalare Kalle Moraeus som synts till i Dalarna.

Han får dock inte avslöja något om om programmet, då det sänds först i höst. Men resultatet av viktraset kommer från en strikt LCHF-diet och träning.
– Jag har ganska mycket kvar, men jag kan det här så fruktansvärt bra. Min utmaning blir när jag når den vikt jag vill ha. Då måste jag leva så i ett år, då ritar man om kroppens karta. Då går man inte upp lika lätt. Det är där kampen ligger, säger Kalle Moraeus, som mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Kalle Moraeus i Melodifestivalen
Foto: Johan Nilsson/TT

Att gå ner i vikt är inte lätt, men Kalle Moraeus tog tjuren vid hornen för hälsans skull, och han lyckades. Dela gärna för att hylla honom och önska honom fortsatt lycka till.