Kändisarna tokhyllar Kristin Kaspersen – varma orden efter intåget i Let’s dance: ”Vansinnigt proffsig”

Kristin Kaspersen är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära programledare.

Nu har hon gått in som programledare för nya säsongen av Let’s dance, och tokhyllas av både deltagare och jury.

– Vi kunde faktiskt inte haft en bättre ersättare i situationen, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Efter Petra Medes plötsliga avhopp inför årets säsong av Let’s dance stod det snabbt klart att ingen mindre än Kristin Kaspersen kliver in som ersättare.

Ted Gärdestad: Flickidolen som blev kär i kärleken. Men vilka var kvinnorna i hans liv? Hur formades han av dem? Och varför tog varje relation slut så snabbt? Lyssna på Nöjeslivets nya podcast här:

Profilen har stått i rampljuset nästan hela livet och som dotter till legendariska Lill-Babs är det kanske ingen chock att hon blivit folkkär.

STOCKHOLM 20210118 Programledaren Kristin Kaspersen på röda mattan inför Idrottsgalan. Foto: Claudio Bresciani/TT
Programledaren Kristin Kaspersen på röda mattan inför Idrottsgalan. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hon är en hyllad tv-profil och författare, och har hunnit medverka i många olika format genom åren.

Kristin Kaspersen vann Let’s dance

Allt ifrån ”Biggest loser” till ”Idrottsgalan” och podden ”Nyfiken”- allt hon tar sig an gör hon med bravur.

Och nu är det alltså dags för Kristin att kliva in som programledare för Let’s dance, ett program som hon själv tidigare medverkat i.

2019 medverkade Kristin i ”Let’s Dance,” och gjorde stor succé.

Tillsammans med danspartnern Calle Sterner stod hon efter många tuffa veckor klar som vinnare för hela tävlingen.

STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner vinner finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner vinner finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Klev in som ny programledare för Let’s dance

När det stod klart att Petra Mede skulle tvingas avsäga sig uppdraget som programledare i år väcktes en stor oro från både vänner och kollegor.

Även för Kristin. När hon fick frågan om att ta över Petras roll, blev i ett första läge framförallt orolig.

– Jag tror inte jag tänkte så mycket, mer än att jag blev orolig för Petra framförallt. Det är såklart annorlunda att få en fråga för att en kollega och kompis har blivit dålig. Så först ville jag bara prata med henne och höra vad hon kände och hur hon mår och så där. Hon måste bli frisk och fri från den här smärtan, säger Kristin Kaspersen till Nöjeslivet.

Deltagarnas glädje över att Kristin blev ersättaren

Men även om både deltagare, dansare, programledare och jury kommer sakna Petras, och nu önskar henne en god bättring, så är de även överens om att Kristin blev den perfekta ersättaren.

Kristin Kaspersen har jag träffat ett gäng gånger och hon är ju megaproffs och ren kärlek så det kommer gå hur bra som helst för henne, säger Johan Jureskog till Nöjeslivet inför premiären.

Kristin Kaspersen, David Lindgren, Let's Dance
Foto: Nöjeslivet

”Hon kommer vara vårt stöd”

Och han är definitivt inte ensam om att se det så. Även Johanna Bagge känner att Kristin blev den bästa ersättaren möjligt.

– Ingen bättre ersättare finns väl än Kristin som är ett fullblodsproffs verkligen och har full koll på hur det är att vara där. Så det var väl verkligen en perfekt match, säger Johanna Bagge och fortsätter:

– Hon kommer vara vårt stöd, hon vet precis vad vi går igenom. Sen framförallt är hon också en vansinnigt proffsig programledare, varm som person och har en hund.

STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20230314 Kändisar och dansare i TV4-programmet Let’s Dance 2023 presenteras. Övre raden från vänster: Hampus Hedström, Tobias Wallin, Tobias Bader, Hugo Gustafsson, Dermot Clemenger, Ann Wilson, Tony Irving, Rickard Sjöberg, Andreas Wijk, Kodjo Akolor, Johan Jureskog, Tobias Karlsson. Nedre raden: Ines Maria Stefanescu, Johanna Lind Bagge, Renaida Braun, Tone Sekelius, David Lindgren, Kristin Kaspersen, Tove Villför, Ida Sund, Jasmin Takács, Hedvig Löfwall, Charlotte Kalla. Detta i Let’s Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

På pressträffen inför Let’s dance är det många av de tävlande som delar uppfattningen och är glada över att det blev just Kristin som kommer stå där och stötta dem.

– Det känns väldigt skönt att ha med någon som vet vad det handlar om, säger David Lindgren.

Juryns ord om Kristin

Också juryn hyllar Kristin och tycker att hon blir utmärkt i rollen.

— Vi kunde faktiskt inte haft en bättre ersättare i situationen. Hon kan programmet, hon kan hela formatet, hon har gjort den här resan själv, hon vet vad det kräver av deltagarna. Den förståelsen har vi aldrig haft förut. Vi gick från David som inte hade någon förståelse, till Petra som var yrkesdansare och älskade dans på riktigt. Nu går vi till en programledare som älskar dansen men vet vad varje deltagare kommer uppleva och hur det är att stå framför oss, säger Tony Irving till Nöjeslivet.

Vad tycker ni om hennes första avsnitt som programledare? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!