Kändisarnas ord om svenska sjukvården – efter kaoset: ”Vi är för bräckliga”

Corona epidemin är här i Sverige. Det påverkar inte minst vår vardag där många av oss får arbeta hemma, men det är också en hård tid för vår svenska sjukvård

Nu skriver flera kändisar om viktiga uppmaningen att sköta hygienrutiner och hylla vår sjukvårdspersonal.

– Själv känner jag starkt att vi måste börja ta eget ansvar och ta corona viruset på ännu större allvar, skriver Tommy Nilsson på Instagram.

Coronaviruset påverkar oss alla på olika plan.

En del av oss får arbeta hemifrån och de som har blivit insjuknade får stanna hemma i karantän.

Men en av många branscher som har slagits hårt av detta är svenska nöjeslivet.

Konserter och olika evenemang ställs in efter regeringens nya direktiv, och detta påverkar såklart våra svenska artister som lever på musiken.

Artisten Lena Philipsson är en av många, men på sin Instagram vill hon istället lyfta fram vikten av att hylla den sammanhållning vi får i dessa kristider.

”Jag skulle ärligt talat vilja ha mer positiv rapportering. Vad gör vi bra? Hjältarna som sliter som djur i sjukvården? Jag skulle vilja se en balanserad nyhetsrapportering och inte en bild på en tillfälligt urplockad vara i mataffären, som i övrigt är full, och därmed skapa en onödig oro. Det skulle vara skönt att få läsa om sammanhållning”, skriver hon på Instagram.

Linda Bengtzing skriver på sin Instagram om att hylla vården men också vikten av att ta sitt eget ansvar.

”Jag som egen företagare i en bransch som drabbas rätt hårt av inställda evenemang får väl dansa både naken och nykter dock. Nu får jag plocka fram ekonomen i mig och göra både en plan B och C. Jag tror på lååååång undantagstid om vi inte tar kraftigare tag”, skriver hon.

”Måste ta eget ansvar”

Tommy Nilsson som befinner sig på kyrkoturné fick meddela för en kort tid sedan om spelningar som nu tvingas ställas in.

”Hallå i rymden! jag vill idag meddela att den kyrkoturné jag just nu är ute på. kommer att flyttas till september. 7 fantastiska konserter hann vi med. De 29 datum som återstår jobbar vi nu för fullt med att försöka boka om. Vi spelar på många platser där vi underskrider den gräns på 500 personer som myndigheterna har bestämt. Men själv känner jag starkt att vi måste börja ta eget ansvar och ta corona viruset på ännu större allvar. Jag befinner mig nu i sundsvall där vi ska försöka ordna en överraskning till alla dom i hela landet som redan köpt biljetter”.

Sarah Dawn Finer: ”För bräckliga”

Sarah Dawn Finer vill kärleksbomba svenska sjukvården och uppmana andra att ta dag för dag för att minska risken att sprida corona.

”Stötta alla som jobbar i vården med att inte få panik. Hitta riktiga källor till nyheter. Låt dom göra sitt jobb på bästa sätt. Hjälp riskgrupper och äldre med att fråga om dom behöver någon som handlar mat åt dom.
Vi är många som påverkas oerhört av detta, i hela världen, främst hälsomässigt och ännu fler ekonomiskt. Men, vi sitter inte i ett flyktingläger i ett land utan rent vatten. Viktigast är att smittan inte sprids. Och att de som fått den i riskgrupper, får hjälp” skriver hon och fortsätter:

”Så förstå och respektera allas olika förutsättningar och tänk på det i helbild. Alla i världen har inte samma förutsättningar som vi. Och även detta har visats för stort för oss att kunna hantera. Vi är för bräckliga. I alla fall i min sektor men också i världen i stort. Minst sagt. Så… Stöd gamla, de som redan är sjuka, all vårdpersonal, omsorgspersonal, småföretagare, egen företagare, frilansare, och alla som behöver det, om du kan, nu .. och när läget förändras. Men tills dess. Sitt lugnt i båten och lyssna på experterna och sunt förnuft”.

Så bra och viktigt att ni lyfter fram detta! Är ni oroliga för coronaspridningen? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida och diskutera.