Karl Fredrik vägrade ta selfies med fans – möttes av hatstorm: ”Så mycket skit”

Han har växt till en succé bland tittarna i TV4:s program ”Karl Fredrik på Österlen”.

Men kändisskapet har sina baksidor.

Nu berättar den 34-årige tv-profilen på sina social medier om obehagliga situationen.

De senaste åren har Karl Fredrik Gustafsson gjort succé i programmet ”Karl Fredrik på Österlen”.

I programmet som sänds på TV4 får folket bekanta sig med den 34-årige trädgårdsmästaren, med gäster, och ta del av många av hans knep för en finare trädgård.

Programmet har växt till en succé, men glädjeropen har inte tagit slut där för tv-profilen. 

Glädjebeskeden

Under våren kom nämligen beskedet att Karl Fredrik och hans man Petter, ska gifta sig. Något de däremot kommer vänta med till dess att pandemin lugnat sig.

För paret har stora planer och håller inte igen när de spanar på idéer inför ceremonin. 

– Vi vill vänta till coronan är över, men kanske nästa sommar. Vi funderar på att hyra ett slott i Italien för 200 gäster. Micael Bindefeld har sagt att han vill vara med och arrangera bröllopet. Vi tänker middag på fredagen för att alla ska lära känna varandra. På lördagen är det bröllop, och sedan en lyxig brunch på söndagen, sade Karl Fredrik då till Aftonbladet.

Som om det inte var nog med lycka har paret även hintat om planerna att bli föräldrar

Petter och Karl Fredrik
Foto: Instagram

Inte alltid glans

Men som man brukar säga finns det två sidor av ett mynt och mitt i Karl Fredriks lycka finns det även del saker som kan bli jobbigt med kändisskapet.

Tv-profilen har tidigare berättat om fans som kanske blivit lite väl närgångna och så sent som i söndags skrev 34-åringen ett öppenhjärtat inlägg som han delat på Instagram och Facebook.

”Nu tar jag upp något jag sällan talar om, att det kan bli för mycket och att jag vissa dagar är lite mer lågmäld och melankolisk, vilket kan vara riktigt skönt. Dessa dagar är inga dåliga dagar, jag arbetar på i min verksamhet och tar hand om växterna och blommorna. Dessa dagar känner jag oftast inte för att ta bilder tillsammans med er kunder eller ens bli fotograferad. Den här veckan hade jag en sådan dag när jag tackade nej till att ta selfie och bli fotograferad, men det kommer jag nog aldrig göra om, tacka nej alltså! För så mycket skit jag fått på Mail, i kommentarer och meddelanden har jag aldrig tidigare fått. Eftersom jag tackade nej till selfie så var jag tydligen så otrevlig och personen i fråga skulle aldrig mer komma tillbaka!”, skriver han och fortsätter genom att be följarna om deras synpunkter:

”Vad tycker ni, måste en kändis alltid ställa upp på bild, selfie eller bli fotograferad? Är det otrevligt och dåligt bemötande att ibland tacka nej till selfie eller är det orättvist och borde vi avråda från det helt och hållet? Här behöver jag er hjälp!?”

Möttes av kärlek

Inlägget väckte reaktioner, kommentarerna var många och så här såg några av kommentarerna ut:

”Tycker verkligen inte det är en skyldighet att behöva ställa upp på att bli fotograferad bara för att man är en kändis!”

”Att säga nej är att respektera sig själv.”

”Så bra att du säger ifrån. Du har rätt till din integritet och att få dina gränser respekterade lika mycket som andra människor har.”