Lars Lerin avslöjar – så tog han sig ur missbruket

Den Lars Lerin tittarna får se idag är inte densamma som för några år sedan. Idag lever han ett lyckligt liv tillsammans med maken Junior och deras gemensamma barn. Tillsammans bor de i ett hus vid vattnet på idylliska Hammarö, och Lars Lerin livnär sig på att vara konstnär.

Men Lars tidigare liv kantades av alkoholmissbruket, tills räddningen kom i form av kärleken och längtan efter barn.

– Jag har aldrig tänkt på barn, att jag skulle vara en förälder var helt otänkbart. För jag kunde inte ta hand om mig själv, säger Lars Lerin i Tillsammans med Strömstedts.

I senaste avsnittet av ”Tillsammans med Strömstedts” åker Jenny och Niklas hem till Lars Lerin och maken Junior, och under besöket bjöds det på flera varma skratt, men också en hel del allvar.

”Jag var rädd att berätta för Lars”

Både Lars och Junior hade en bakgrund med missbruk, vilket gjorde att de kunde förstå varandra.

– Jag var rädd att berätta för Lars och förstod inte att han också hade problem. Men när han sa att han förstod mig eftersom han hade samma problematik. Vi hjälper varandra, säger Junior som menar att han annars inte hade överlevt, säger Junior i programmet.

För Lars var det ett vägskäl i livet som gjorde att han tog sig ur missbruket. Han förstod att det inte var hållbart längre, och att han aldrig skulle kunna ha barn om det fortsatte.

Lars Lerin
Foto: Jonas Ekströmer/TT

”Tar för givet att vi ska vara tillsammans”

11 år senare är relationen starkare än någonsin, och kärleken till Junior ser Lars som evig.

– Jag kan inte tänka mig livet utan dig, att vi skulle skiljas åt. Det tar jag för givet att vi ska vara tillsammans resten av livet. Där finns ingen svartsjuka, säger Lars i Tillsammans med Strömstedts.

Hela avsnittet kan du se på TV4 Play.

Visst är Lars Lerin en glädjespridare? Dela för att hylla honom för att han tog sig ur missbruket.