Kärlekslyckan för Anna Bergendahl – kom trea i Melodifestivalen 2020

Anna Bergendahl kom på en hedersam tredjeplats i Melodifestivalen 2020.

Nu väntar andra spelningar för den uppskattade sångerskan – som också berättar om kärlekslyckan med sambon Kristofer.

Artisten tog sig direkt till final med bidraget ”Kingdom Come” från deltävlingen i Melodifestivalen 2020.

STOCKHOLM 20200305 Anna Bergendahl framför sitt bidrag under torsdagens repetitioner inför finalen i Melodifestivalen i Friends Arena. Foto Jonas Ekströmer / TT

Hon berättade då om starka känslorna för låten, som hon själv skrivit tillsammans med Thomas G:son, Bobby Ljunggren och Erik Bernholm.

– Den betyder jättemycket, den heter ”Kingdom Come” som är metaforiskt för en större plats. Någonting bättre och högre, för alla, sade Bergendahl till Nöjeslivet inför deltävlingen.

Hon utvecklade:

– Musik är det jag tar till när jag går igenom något svårt eller något som är tråkigt. Då lyssnar jag på låtar som jag älskar det är det som är syftet med den här låten. Att få känna glädje, hopp och kraft.

Läkarstudenten tillika Melodifestivalvinnaren från 2010 (”This is my life”) gick in i Mellofinalen på lördagen som en av de stora förhandsfavoriterna.

Det slutade tillslut med en hedersam tredjeplats i schlagerfinalen – efter att både internationella jurygrupperna och tittarna sagt sitt.

Anna Bergendahls reaktion efter The Mamas seger i Mello 2020

– Fantastiskt, jag är så glad för alla röster. Det var spännande på slutet, men Mamas är så värda det! De bästa sångerskorna, en fantastisk låt som sprider glädje. Tre helt underbara människor. Jag känner Loulou sen Idol för 12 år sen. Hon är så värd det, jag är så glad för deras skull, säger Anna Bergendahl till SVT efter sändningen.

Nu väntar andra spelningar för Anna Bergendahl under våren – den första redan på söndagen. Hon känner sig ganska mätt på Mello efter årets final.

– Jag tror inte att jag ställer upp nästa år. Nu ska vi ut och spela, släppa ny musik och se vad som händer för låten på radio. Jag plockar upp studierna när jag har tid, säger hon i SVT.

Anna Bergendahl jobbar tillsammans med kärleken Kristofer

Samtidigt har hon hyllat stödet hon fått från familj och vänner under resans gång i Melodifestivalen 2020. Sambon Kristofer arbetar hon också med – och kanske får han nu en nyckelroll när det vankas konserter.

– Han är ju min gitarrist och kapellmästare, så när man som publik går på mina konserter är ju han där. Han arrangerar mycket av mina live-grejer, sade Anna Bergendahl till Nöjeslivet i samband med deltävlingen.

Att jobba tillsammans med sin käresta uppskattar Anna.

– Det är väldigt praktiskt, vi repar nästan alltid hemma. Vi kan ta snabba frågor hemma, det är korta led, och så slipper vi vara ifrån varandra. När man är på turné är man ju borta så otroligt mycket, sade Anna då, och berättade också om sin glädje över att vara moster.

På frågan om de själva funderat på familj i framtiden, svarade hon:

– Ja men absolut, vi vill ju ha barn verkligen. Men vi båda är fokuserade på våra jobb och är karriärister så det kommer nog dröja lite. Men har vi tur och kan vi få egna…det vill vi, säger Anna Bergendahl till Nöjeslivet.

Nu siktar Anna Bergendahl alltså in sig på andra spelningar framöver, så vi kan nog räkna med att höra från denna sångfågel snart igen.

Men först blev det så klart efterfest med Mello-artisterna – natten lång!

Här är Annas hälsning till alla tv-tittare efter framträdandet i Mello-finalen.

Så underbart att höra, Anna! Gilla och dela gärna för att hylla henne och önska lycka till!