Katja Lujan Engelholm: Ålder, pojkvän, barn, Eric Saade

Eric Saade blev vinnare av Let’s Dance 2022, med hjälp av danspartnern Katja Lujan Engelholm, som Eric tackade för att hon “stått ut med honom” hela vägen. Katja har även coachat Jon Henrik Fjällgren till seger 2018, och Anis Don Demina till finalplats. 

Nu är många nyfikna på denna framgångssaga som lyckas göra svenska kändisar till proffsdansare. Här är allt du inte visste om Katja Lujan Engelholm. 

Let’s Dance-vinnaren Katja Lujan Engelholm är en professionell dansare från Stockholm. Katja gjorde sin första säsong som dansare i Let’s Dance 2018, då med artisten Jon Henrik Fjällgren som hon vann tävlingen med. 

Katja Lujan och Jon Henrik Fjällgren i Let's Dance
Katja Lujan och Jon Henrik Fjällgren vann Let’s Dance 2018. Foto: Jessica Gow/TT

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren karriärbeslut – folkkära artisten sadlar nu om helt: ”Behövs”

Katja Lujan ålder

Katja Lujan föddes den 14 juni 1991 i Stockholm. Katja är 30 år gammal och bor på Kungsholmen i Stockholm. 

Dansen är Katjas liv. Hennes intresse för dans började som liten när hon följde med sina föräldrar på föreställningar. Det fick Katja att börja träna och tävla för Solna sportdansklubb

Katja har varit med i landslaget och representerat Sverige på flertal EM och VM i dans. Detta ledde till att hon fick erbjudandet att coacha kändisar i Let’s Dance. 

Katja Lujan vinster Let’s Dance

2018 gjorde Katja sin första säsong i Let’s Dance. Premiär-året blev ett lyckat sådant då Katja vann hela säsongen tillsammans med Jon Henrik Fjällgren som hon coachade.

LÄS MER: Anis don Deminas ord till Eric Saade i kulisserna – efter stora succén i Let’s dance

2020 gjorde Katja sin andra säsong i Let’s Dance och tog då Anis Don Demina till final. Glasskon det året gick till Filip Lamprecht och hans danspartner Linn Hegdal, men året därpå tog Katja revansch då hon vann med Eric Saade

Katja Lujan Engelholm och Eric Saade i Let's Dance.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Eric Saade och Katja Lujan

Att tävla i Let’s Dance innebär en full arbetsvecka i träningslokalen tillsammans med sin danspartner. Eric Saade har officiellt tackat Katja för att hon stått ut med honom vecka efter vecka. Samt hyllat henne efter att tävlingen avslutats. 

“Och på tal om just Katja… Ingen förtjänar den där skon som hon. Jävla superkvinna! Är så jävla glad att jag har hittat dig!”, skrev Eric Saade på sin Instagram efter finalen 2022. 

https://www.instagram.com/p/Cd2tIZMIAsD/

Katja Lujan Engelholm pojkvän

Men även om Katja och Eric Saade tillbringat all vaken tid ihop på senaste så är relationen mellan dem endast vänskaplig. Eric Saades flickvän är sedan 1,5 år modellen Hanna Schönberg, och Katja har partner hon med. 
Katjas pojkvän heter Oscar Hallberg, 30 år.

Katja och Oscar har varit tillsammans i 12 år och kilar fortfarande stadigt. Katja visar ofta upp sin kärlek på Instagram.

Linn Hegdal och Katja Lujan

Trots att Katja Lujan Engelholm och Linn Hegdal stått emot varandra i finalen mer än en gång och därmed varit varandras motståndare så är de nära vänner och umgås privat. På Katjas Instagram kan man se flera bilder på vännerna både på och utanför jobbet.

LÄS MER: Linn Hegdals besked om framtiden i Let’s dance

Det finns många anledningar att gilla Katja. Dela gärna om du hoppas se mer av henne i nästa omgång av Let’s Dance.