Kattis Ahlström har fått nog – ryter ifrån efter hårda kritiken: ”Vi är alla som en enda stor…”

Coronakrisen har verkligen förändrat helt hur vi kan leva våra liv just nu.

Men trots det har ändå flera stockholmare synts till på uteserveringar, trots Folkhälsomyndigheternas rekommendationer att hålla avstånd så mycket som möjligt.

Detta har väckt stor uppmärksamhet och något som fått SVT-profilen och programledare Kattis Ahlström att ryta ifrån.

Att se människor på uteserveringar är ett säkert vårtecken varje år.

Men i år är det minst sagt speciella omständigheter då Folkhälsomyndigheten förbjuder trängsel och köer på krogar, restauranger och barer inte följs. Därför tar man nu i med hårdhandskarna och gör en riktad tillsynsinsats under påskhelgen.

Men trots förbud är det inte alltid alla som följer detta.

Under påskhelgen ville myndigheten se en förändring på barer och restauranger för att minska trängsel.

– Det är förstås också så att gästerna har ett ansvar. det finns ett väldigt stort personligt ansvar i allt vi gör. Inte bara på restauranger.Det gäller trängsel i alla olika former av butiker och verksamheter, sa Anders Tegnell  statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten då.

Kattis Ahlström
STOCKHOLM 2012-11-26 BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström presenterar ”Elin under havet”, kandidat till Lilla Augustpriset vid Augustgalan på måndagen. Foto Erik Mårtensson / SCANPIX / Kod 10400

Kattis Ahlström har fått nog

Att människor ändå satt sig på uteserveringar har minst sagt skapat reaktioner, något som nu även SVT-profilen Kattis Ahlström delar med sig av på hennes Instagram.

”Vaknar och tittar igenom Facebookflödet. Många ilskna inlägg om folk som inte kan hålla sig och bara måste ut och trängas lite på en uteservering. Som killen på nyheterna som med ett stadigt grepp om ölglaset konstaterar att ”jag kan inte leva utan detta”. Vi är alla som en enda stor skolklass just nu”, skriver hon.

Hon beskriver hur de likt en skolklass är de duktiga som sitter längst fram och sköter om hygienen som myndigheterna rekommenderar.

Kattis Ahlström
Kattis Ahlström Foto: Bengt Oberger/Wikkicommons

”Tar det inte slut någon gång”

Men sen kommer de som är tvivlarna i klassen som vill ”argumentera och hänvisa till annan forskning och påståenden som pekar på motsatsen”.

”Någon lite längre bak som gömmer sig bakom kepsen och sitter och ritar streckgubbar i boken och inte riktigt orkar med att lyssna. En som har tankarna någon annanstans och ser ut genom fönstret och vill gå till skolsyster för att hon har ont i magen. Sedan de längst bak. De som bara inte kan vara tysta och som kastar suddgummin och undrar om det inte snart är rast. ”Tar det inte slut nån gång den här skiten så man får ha lite skoj??”, skriver hon på Instagram.

Och för de som är hemma ensamma och sjuka, ska de som är friska skicka hem teckningar till.

”Kanske läser hon högt sen ur Bröderna Lejonhjärta: ”Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det är farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan.”
-All makt åt Tengil vår befriare! ropar nån längst bak.
-Tegnell heter han lille vän, svarar fröken vänligt. -Nej nu är det slut för idag, fortsätter hon.-Det är en dag i morgon också”.

LÄS MER: Kattis Ahlströms son Love har vuxit upp – så här ser han ut i dag

Följarnas hyllningar till Kattis

I kommentarsfältet är det flera personer som hyllar Kattis text.

”Haha, mitt i prick! Vissa dagar hälsar alla de där personer på i mitt huvud samtidigt. Måtte de få ro snart”, skriver en person.

”Haha, men åh vad bra beskrivet”, skriver en annan person.

”Fantastiskt bra skrivet Kattis”, skriver en tredje.

Vad tycker ni om Kattis ord? Håller ni med henne eller inte? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.