Kikki Danielssons sambo Stig attackerades: ”Jag trodde mitt hjärta skulle sprängas”

Kikki Danielsson är som bekant väldigt aktiv på sociala medier där hon pratar med sina fans.

Den folkkära artisten, med tiotalet starter i den svenska Melodifestivalen bakom sig, är en sann djurvän och lägger ofta upp bilder på gulliga hundar och katter.

En katt som ligger nära Kikkis hjärta är hennes sambo, Stig.

I somras fick Kikki en stor chock när Stig blev jagad.

Expertråden: Om din katt blir biten

66-åringen förklarar hur hon blev vittne till attacken i trädgården. Hennes Stig attackerades av en huggorm.

Farligast för katten är om den blir huggormsbiten i tassen, och experter har två råd till kattägare som drabbas: 1) håll still katten och 2) kontakta en veterinär. De flesta katter klarar sig men i de allra mest allvarliga fallen kan det leda till döden, uppger djurförsäkringsbolaget Agria.

”I de allvarligare fallen får katten kraftiga lever- och njurskador och även hjärtat kan påverkas. Som intensivbehandling får katten ibland ormserum som motgift. Tyvärr så överlever inte alla katter ett ormbett trots behandling”, skriver djurförsäkringsbolaget Agria på sin hemsida.

Men Stig hade tur. Kikki förklarar att han hann undan:

– Stig, min sambo, fick syn på en huggormsunge på min gräsmatta. Den högg frenetiskt mot honom hela tiden, men han lyckades parera, skriver Kikki på Instagram.

Danielsson blev dock chockad av händelsen.

– Trodde att mitt hjärta skulle sprängas när jag sprang in till grannen för hjälp. Han tog ormen i en hink och drog till skogs.

Samtidigt konstaterar Kikki att det hela ändå förde någonting gott med sig. Hon förklarar att det var första gången på 20 år som någon kan ha sett henne springa när hon tog sig till grannen.

– Han tog ormen i en hink och drog till skogs. Nu blev det plötsligt inte lika härligt längre att gå barfota i gräset. Finns det då NÅGOT POSITIVT i detta?? Tha, de skulle väl i så fall vara, att jag kan skylla på ”orminvasion” så slipper jag ligga å pressa för att bli solbränd. Varför plåga sig, när det finns bränna på burk.

Slutet gott, allting gott. Nu hoppas vi att Kikki och Stig får en mysig och ormfri höst tillsammans. Dela gärna vidare för att uppmärksamma andra djurvänner därute.

Foto ovan: Fredrik Sandberg/TT