Foto: TV4/TT

Kjell Bergqvist avslöjar sitt hårda ultimatum: ”Det handlar inte bara om…”

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest populära skådespelare.

Nu avslöjar han att han vägrar jobba med vissa kollegor.

 

Dokumentären om Josefin Nilsson berörde hela Sverige. I filmen skildras skådespelarens liv och hur hon på 90-talet levde i ett destruktivt förhållande. Mannen i fråga dömdes för misshandel, men fick trots det arbeta kvar på sin dåvarande arbetsplats, Dramaten.

Det har också riktats hård kritik mot Dramaten den senaste tiden, däribland från regeringen.

Kjell Bergqvist om Dramaten: Genomsyrades av bitterhet

När skådespelaren Kjell Bergqvist gästade ”Malou efter tio” i veckan berättade han att han jobbat med mannen. Men Kjell valde att avsluta relationen på grund av saker han hört. Kjell Bergqvist, som jobbat på Dramaten, har också valt att ta avstånd från teatern.

– Jag har inte heller sen början på 80-talet satt min fot på dramaten, varken bakom eller framför, säger han i programmet.

– Det var ett hus som jag tycker genomsyrades av bitterhet och maktfullkomlighet.

Trots att han blev erbjuden en fast anställning tackade han nej.

– Jag vill inte leva mitt liv i det där huset. Sen dess har jag inte varit inne där, varken bakom eller framför.

Flera skådespelare har valt att sätta ner foten efter dokumentären om Josefin Nilsson. Däribland Alexander Karim, som hädanefter väljer att tacka nej till roller där han tvingas jobba med vissa personer.

– Alla vet ju som sagt vilka de här typerna är och producenterna vet också vilka de castat. De är inte blinda för verkligheten. Jag är helt övertygad, men jag bryr mig faktiskt inte. De får jättegärna avstå från att ringa mig om de har någon av de här personerna i rollerna, sa Alexander Karim tidigare till Nöjeslivet.

Kjell Bergqvist: Nu gäller det att vi fortsätter ligger i

Även Kjell Bergqvist har valt en sådan väg.

– Jag gör ju ganska mycket stora roller. Då är man inblandad på ett tidigt stadium. Då har man en ju hel del möten och säger: ”Jag vill bara veta, inte den, inte den och inte den”. Det handlar inte bara om män som misshandlar sina kvinnor. Det handlar också om makt på ett annat sätt. Folk som behandlar folk illa och mobbar folk, och skriker och gapar, säger han i ”Efter fem”.

Kjell Bergqvist menar att det nu, några månader efter att dokumentären om Josefin Nilsson sändes, är viktigt att man fortsätter stå upp för det man tycker är rätt.

– Nu gäller det att vi fortsätter ligga i. Det är så lätt att det helt plötsligt rinner ut i sanden.

[arve url=”https://tv4play.se/program/malou-efter-tio/11984657″ aspect_ratio=”10:9″ /]