Kjell Bergqvists tårar – känslosamma orden om Tommy Körbergs kamp för sitt liv: "Grät hela vägen hem"
Tommy Körberg, Kjell Bergqvist

Kjell Bergqvists tårar – känslosamma orden om Tommy Körbergs kamp för sitt liv: ”Grät hela vägen hem”

När Kjell Bergqvist besökte Tommy Körberg på sjukhuset 2020 trodde han att det var över och att han skulle förlora sin bästa vän för gott.

De starka orden i TV4-programmet ”Vilket liv!” lämnar ingen oberörd.

Tommy Körberg och Kjell Bergkvist har varit vänner i över fyra decennier. Genom åren har de gjort mycket tillsammans och vänskapen har kommit att bli starkare för varje år som går.

När Tommy Körberg skulle medverka i ”Stjärnorna på slottet” 2010 kunde han inte tänka sig en vecka utan sin kamrat vid sin sida så han krävde att Kjell skulle vara med. Och så fick det bli.

I programmet sade Kjell att han hoppades på många fler år tillsammans.

– Var rädd om dig min vän så att jag får tillbringa min ålderdom med dig för det vore jävligt tråkigt att inte ha dig vid min sida på gamla dagar, sade Kjell Bergqvist i programmet märkbart tagen av stunden.

Herrarnas vänskap har stor betydelse även för Tommy.

– Han är en vän på ett väldigt bra sätt. Det är raka puckar och ingen jävla skit. Inget blaha, blaha, sade Tommy Körberg då.

LÄS MER: Tommy Körberg: Fruar, barn, kvinnor, konserter, och sjukdom

Tommy Körberg sjukdom

2020 medverkade Tommy Körberg i ”Så mycket bättre”. Men bara en kort tid efter inspelningarna insjuknade folkkära artisten plötsligt.

Allt började med streptokocker som sedan tog sig ner i hjärtmuskeln.

Tommy Körberg
Foto: TV4

Tommy fick opereras akut och tvingades tillbringa månader på sjukhus.

– I början när jag låg där då kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, har han berättat i ”Hellenius hörna” tidigare.

I söndagens program av TV4:s ”Vilket liv” var det Tommy Körbergs tur att stå i centrum.

Kjell Bergqvists starka ord om Tommy Körberg

Under programmet är vännen Kjell Bergqvist en av gästerna som överraskar Tommy och i programmet öppnar Bergqvist upp om den tuffa tiden när Tommy låg på sjukhus.

– 45 års vänskap består inte bara av roliga historier, anekdoter eller garv. Vi har ju haft lite tuffare perioder. Framförallt Tommy hade ju en hemsk period häromåret, säger Kjell Bergqvist.

– Där kände jag hur mycket den här mannen betyder för mig.

Kjell Bergqvist ringde till Tommy Körbergs fru Ann-Charlotte Nilsson varannan dag.

– Jag lovade att inte ringa varje dag. Men vid två tillfällen fick jag komma in och sitta med Tommy i sjukrummet. Och jag kan säga att när jag åkte därifrån, jag grät hela jävla vägen hem. För jag kände att det här kommer gå åt helvete för Tommy. Så kändes det, det var så jävla mycket ärr och slangar och skit överallt.

Tommy Körberg, Kjell Bergqvist
Foto: Tv4

Vännerna blir båda märkbart rörda över att prata om den svåra tiden och kramas i Renée Nybergs tv-soffa på Oscarsteaterns scen.

LÄS MER: Tommy Körbergs tre barn har vuxit upp – det här är sönerna Anton, Erlend och dottern Elvira idag

Tommy Körberg hälsa

Idag är Tommy så gott som frisk och mår betydligt bättre. 

I intervjuer har han berättat om rädslan för sitt liv, och tacksamheten till sjukvården

– Jag mår jättebra. Jag är fortfarande i rehab tycker jag efter två år. Efter fyra dygn i respirator så försvann benen. Jag var tvungen att lära mig gå igen och de tyckte att jag skulle ta det lugnt, men jag sa att de skulle ge mig en trappa så jag fick lära mig gå. Om man inte kan gå i trappor då är det kört. 

– Men om jag går längre promenader så måste jag stanna ibland och känna ”vad är det här för ben?”, säger Tommy till Expressen