KLART: Han ersätter Ingvar Oldsberg i ”Bingolotto” – ny programledare tar över

Ingvar Oldsberg tvingades lämna Bingolotto – efter att en internutredning visat allvarliga arbetsmiljöproblem.

– Det är inga sexuella trakasserier eller så. Det kan vi vara säkra på. Det kanske kan vara om jag har styrt och dikterat, vilket man gör som programledare, sa Ingvar Oldsberg då till Expressen.

Till programmets uppesittarkväll tog Lotta Engberg över skutan – men nu har TV4 hittat en nygammal profil som ska leda showen…

Youtube

…det blir nämligen Rickard Olsson som tar över efter Oldsberg!
– Jag blev så glad när jag blev kontaktad och vi fick till det här. Arbetslusten kom tillbaka. ”Bingolotto” är mycket mer kreativt att jobba med än vad många tror, faktiskt. Man kan göra ganska mycket inom den ramen, som man inte kan göra inom många andra formatprogram. Så det känns skitkul, säger han till TT.

Foto: TT

Rickard Olsson är på senare år mest känd för att ha lett ”Vem vet mest?” i SVT, men i mitten på 2000-talet var han TV4:s programledare i Bingolotto.
– Jag är väl samma typ av kille, men jag tycker att vi ska försöka överraska mer i varje program, att inte varje program blir statiskt och likadant. Med olika spel eller olika tävlingar, säger Rickard Olsson.

Youtube

Samtidigt meddelar TV4 att programmet i vår fortsättningsvis kommer att ledas av Agneta Sjödin och Lotta Engberg. Sedan är det tänkt att Rickard Olsson ska ta över ”Bingolotto” till hösten.

Olsson säger att han har haft kontakt med Folkspel, som ligger bakom Bingolotto, efter att han lämnat rollen som programledare för den populära underhållningsshowen i TV4.

– Jag känner dem och vet vilka jag kommer jobba med, säger Rickard Olsson till TT.

Youtube

Vad tycker du om TV4:s val av Rickard Olsson som ersättare till Ingvar Oldsberg i Bingolotto? Skriv gärna en kommentar!