Kristian Luuks beslut – då slutar han på ”På spåret”

Kristian Luuk

Kristian Luuk

Sedan 2009 leder Kristian Luuk tittarsuccén ”På spåret” tillsammans med Fredrik Lindström.

Men trots framgångarna med programmet, ger nu tv-profilen ett plötsligt besked om sin framtid i kanalen när han gästar podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand.

Efter flera år på TV4 och succéprogrammet ”Sen kväll med Luuk”, lämnade Kristian Luuk kanalen för SVT 2007.

Då hade hans talkshow bland annat gästats av världsstjärnor som Bruce Springsteen och Janet Jackson, lockat stor tv-publik.

Men 2007 blev det istället Melodifestivalen för Kristian Luuk och även året därpå, innan han landade med succéprogrammet ”På spåret”.

Tillsammans med Fredrik Lindström har han lett programmet och har vid flera tillfällen slagit konkurrenten Let’s dance, som tidigare sänts vid samma tid.

Foto: TV4/Youtube

Därför slutade Kristian Luuk på TV4

Kristian Luuk som gästar podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand berättar varför han valde att säga upp sig från tidigare arbetsgivaren TV4.

– Jag gick ju från TV4 till SVT med allt vad det innebar. SVT:s publcistiska profil är mycket bredare, det får plats med allt möjligt där, säger han i podcasten.

Bland annat berättar Kristian att han hade bättre betalt på TV4 men att det fanns andra fördelar med att byta kanal.

– Det var en en avvägning jag fick göra och jag tycker absolut att det var värt det, säger han.

LÄS MER: Suzanne Axells besked – då tar hon avsked av ”Fråga doktorn”

Foto: Janerik Henriksson / TT

Framtidsbeslutet i SVT – då slutar han

Efter tio år på SVT är det givet för Kristian Luuk att fortsätta vara kvar, men att det kan förändras i framtiden.

Programledaren berättar nämligen att han fått andra jobberbjudanden som har lockat – speciellt tanken på att få återvända till att jobba med radio.

– Jag saknar det och det kommer jag jättegärna återkomma till när tv-karriären kommer leda mot sitt slut, säger han i podcasten.

Foto: Bo Håkansson/SVT

När programledaren Fredrik Ralstrand frågar om han kommer fortsätta leda ”På spåret” om fem år, är det en osäker Kristian som svarar.

–  Det är inte säkert faktiskt. Det kommer ju bli något slags jobbskifte där för mig om jag inte gör det längre. För ”På spåret” är så dominerande i hur folk uppfattar mig och vad jag gör. Många av mina andra jobb är mycket upphängda på på spåret att folk har sett mig där.

Vi hoppas att vi får se dig ett bra tag till i ”På spåret”. Vad tycker du om ”På spåret”? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Exit mobile version