Kristin Kaspersens nya drag utanför Let’s Dance – gör något hon aldrig gjort förut med Nanne Grönvall: ”Vansinnigt”

Kristin Kaspersen vann hela Let’s dance med Calle Sterner 2019.
2023 har den folkkära tv-profilen tagit över som programledare.

Men det är inte bara dansen som är i fokus i programledarens liv just nu, nu berättar Nanne Grönvall om ett samarbete mellan de två stjärnorna.

Kristin Kaspersen har synts till i rampljuset sedan barnsben och det är inte så konstigt med tanke på att hennes kära mor är Lill-Babs, som är och var en av landet allra största och mest älskade artister.

Och liksom sin mamma, har även Kristin charmat svenska folket med sin fantastiska värme som alltid tränger igenom rutan.

Kristin Kaspersen är en av våra mest omtyckta programledare och har synts till i program som ”Nyhetsmorgon”, hon har dessutom programlett ”Idrottsgalan” under flera år och dessutom tagit hem den åtråvärda glasskon i Let’s dance 2019.

Kristin Kaspersen, Let's dance 2023
Kristin Kaspersen, Let’s dance 2023. Foto: TV4

Kristin Kaspersen i Lets dance

Ja, Kristin Kaspersen gjorde stor succé med danspartnern Calle Sterner i TV4:s danstävling. Så pass att hon stod i final mot skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg och proffsdansaren Tobias Karlsson.

Kristin och Calle tog inte bara juryn med storm utan även folket. I finalprogrammet kammade Kaspersen och Sterner nästan hem full poäng för sina tre danser, det blev totalt 89 av 90 möjliga poäng från juryn. Samtidigt hade dansduon hela tiden tittarnas stöd, vilket visade sig då de vann hela tävlingen.

– Jag fattar inte att det är sant. Det är helt sjukt. Jag har aldrig vunnit en tävling i hela mitt liv tror jag, sade Kaspersen i sändningen där hon också hyllade.sin danspartner.

– Som jag har kämpat. Men det är framför allt för att Calle har varit fantastisk! sade Kristin då.

Nu – fyra år efter segern – är Kristin Kaspersen tillbaka i Let’s dance. Detta då Petra Mede tvingats ställa in sin medverkan på grund av hälsoskäl.

Men Förutom att programleda Let’s Dance driver hon också podcasten ”Nyfiken på” och nu avslöjar artisten Nanne Grönvall att Kristin även har ett fot inne i musikbranschen.

Kristin Kaspersen, Nanne Grönvall
Foto: TV4, TT

Kristin Kaspersen släpper låt med Nanne Grönvall

I en intervju med Nöjeslivet berättar Nanne Grönvall om hur hon och bandet One More Time återförenas och släpper nytt album i höst.

Men innan det släpper Nanne Grönvall en ny körlåt vid namn ”Kärleken”.

– Låten heter Kärleken, och det har känts så viktigt med kärleksfull pepp i dessa tider, att känna tacksamhet över de nära och kära man har hos sig, vare sig en partner, barn, en nära vän eller ett husdjur, som ju också kan vara ovärderlig i ens liv. 

”Jag tror på kärleken, jag tror på vänskapen. Starka band som inga andra, finnas för varandra, genom livets dar”, sjunger kören i refrängen.

Medverkar på låten gör Caroline af Ugglas, Elisabeth Andreassen, Hanna Hedlund, Monica Svensson, Anne-Lie Rydé, Lisa Stadell, Anna Stadling, Maria Rådsten och Kristin Kaspersen. 

Nanne kallar dem för kärlekskören.

– Det känns underbart som en start att få göra detta med det här fantastiska gänget och vi har haft så vansinnigt roligt under inspelningen av låten. Vi är alla så stolta över låten och att få göra den, som betyder så mycket för oss, tillsammans med hela detta gäng, säger Nanne till Nöjeslivet.

Låten släpps den 19 maj.