Foto: TV4

Kritik mot Jenny Strömstedt efter intervjun med S-toppen i TV4

Jenny Strömstedt möts av både kritik och uppmuntrande ord.
Efter intervjun med S-toppen i Nyhetsmorgon är åsikterna många och känslorna starka bland tittarna.

På lördagmorgonen möttes tittarna som sig bör av Jenny Strömstedt i tv-rutan. Den rutinerade programledaren välkomnade då tittarna till ännu en helgversion av Nyhetsmorgon, och på programmet stod massor av spännande ämnen.

Polisens expert Gunnar Appelgren anlände till studion för att diskutera gängkriminalitet, artisten Anna Ternheim pratade om sitt nya, kommande album och serieskaparen Liv Strömquist har granskat självhjälpskulturen via nya seriealbumet ”Pythian pratar”.

S-topparna gästade Nyhetsmorgon

Dessutom var två socialdemokratiska toppolitiker inbjudna till studion. Dels tidigare statsminister Stefan Löfven, aktuell med sina memoarer, och dels nuvarande partisekreterare Tobias Baudin. Den senare hade bjudits in till studion för att intervjuas om lotteriskandalen, och tackat ja. Ett externt telemarketing-företag har visat sig använda aggressiva metoder för försäljning av lotterna – från det av S helägda dotterbolaget Kombispel, vilket DN avslöjade.

Att telefonförsäljarna specifikt riktat in sig på äldre och förvirrade personer har upprört många ute i stugorna. Baudin svarade på Strömstedts frågor i studion. Men efteråt har programledaren mötts av kritik för hur hon hanterade frågan.

– Gillar dig Jenny Strömstedt men trist med din tråkiga attityd vid intervjun av Stefan Löfven och intervjun av Tobias Baudin, skriver en tittare i en kommentar till Nyhetsmorgons Instagram-sida.

– Ja ingen bra intervju som inbjuden gäst bör gästen få prata utan att Jenny ska avbryta hela tiden, dåligt av dig Jenny, skriver en annan.

– Ja och vara neutral även om ifrågasättande görs av vissa situationer. Väldigt väldigt dåligt intervjuat, skriver en tredje.

– Låter på Jenny som om alla lotterier är ett djävulens påfund och ska förbjudas till varje pris! Vojne vojne, skriver en fjärde.

– Baudin fick inte prata klart utan hela tiden blev avbruten av Jenny, så dåligt av henne! skriver ytterligare en tittare.

Kritik och applåder till Strömstedt

Andra menar att representanter för telemarketing-företaget borde bjudits in.

– Hade det inte varit bättre att bjuda in en lotteriförsäljare som kunde redogjort för hela lurendrejeriet, skriver en tittare.

Samtidigt menar flera att Strömstedt gjorde ett gott dagsverke som pressade S-toppen efter skandalen.

– Haha, Tobias Baudins försvarstal var rejält skakigt och extremt flummigt. Bra av Jenny att pressa honom som hon gjorde, jag det gillade han inte. Det märktes, skriver en tittare i en kommentar på Nyhetsmorgons Instagram-sida.

– Jenny! Vad bra att du står på dig i denna frågeställning kring lotteriförsäljning, pinsamma förklaringar av S partisekreterare, be om ursäkt för för det ni gjort, sluta skylla på alla andra, stå för det ni gör, skriver en annan tittare.

Fotnot: Här kan man se intervjun via TV4 Play.

LÄS MER: