Kronprinsessan Victoria modehånas – efter klädvalet

Är det någon som kan stråla och lysa upp ett helt rum med sin karisma så är det kronprinsessan Victoria. När det kommer till stil och klädval har hon dock ifrågasatts, och nu även hånats i modevärlden. I en intervju med Svensk Dam säger Victoria själv att mode inte varit ett av hennes genuina intressen.

– Tyvärr har jag inget naturligt klädintresse. Det skulle underlätta. Själv tycker jag att det är för mycket fokus på kläder, säger hon bland annat, i en intervju med Svensk Dam.

Galor, invigningar, möten, och politiska uppdrag är dagliga inslag i Victorias fartfyllda uppdrag. Med tusen ögon och kameror på sig förväntas hon klä sig kungligt och trendigt, och för att inte glömma – elegant.

Foto: TT

Ett inlägg på Twitter har fått många att reagera. Det är tidningen New York Times modekritiker Vanessa Friedman som lagt upp två bilder på klänningar som sågats och jämförts med filmen Star Wars.

”Passar perfekt i kronprinsessan Victorias garderob”

Då har användaren JR repostat bilderna och skrivit:

”Hade det varit blommigt mönster hade de passat perfekt i Kronprinsessan Victorias garderob 2020.”, skrev hon om de sågade outfitsen.

Kronprinsessan Victoria har dock själv gått ut med att mode aldrig legat högt upp på listan av intressen. I en intervju med Svensk Dam berättar hon att hon fått mycket hjälp av sin syster Madeleine, då hon på senare tid upptäckt att kläder kan vara viktigt.

– Kläder är naturligtvis viktigt för mig. Men det är först på senare tid som jag har insett vad de egentligen betyder, har Victoria själv slagit fast.

Foto: TT

Vad tycker du om kronprinsessans stil? Själv tycker jag att hon är jättevacker. Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.