Laila Bagge sätter ner foten – kritiken mot korta klädvalet vid 50 plus: ”Helt obegripligt”

En romantisk midsommarklänning – som hamnat i skottgluggen.
Nu svarar Laila Bagge på kritiken efter de omtalade bilderna.
– Är det inte lite konstigt att vi år 2024 reagerar på om någon har kort kjol som är över 50? skriver profilen på Instagram.

Den tidigare ”Idol”-jurymedlemmen och radioprofilen Laila Bagge, 51, gör succé som radiopratare i Rix Fm.

Där leder hon populära morgonprogrammet ”Rix morronzoo” tillsammans med kollegan Roger Nordin, 47, och under måndagen diskuterade duon midsommaraftonens festligheter.

Men också baksidor.

För Laila Bagge tvingades under helgen bemöta viss kritik – efter att hon bar en klänning som hon stolt visade upp också i sociala medier.

– Jag la upp lite film och bilder, och då är det en klänning som ja, den går väl till låren någonstans. En romantisk midsommarklänning, säger Laila i Rix morronzoo och fortsätter:

Artikeln fortsätter under bilden.

– Genast fylldes kommentarsfältet med en massa fina kommentarer. Men sen var det några kommentarer som var såhär, ”över 50 år, då ska man inte ha en kort klänning. Det är för unga töser!” och så vidare. Man bara, men herregud! Vad är det som händer? ”Man ska inte ha så kort när man är så gammal som du”.

Laila Bagge berättar att hon sen var tvungen att skriva av sig om det hela.

På sin Instagram, där hon följs av över 400 000 personer, slår hon nu tillbaka mot kritiken.

– Är det inte lite konstigt att vi år 2024 reagerar på om någon har kort kjol som är över 50? Att dessutom försöka ”shamea” och känna att man behöver berätta att det inte är ok pga ålder, för någon man absolut inte känner är för mig helt obegripligt, skriver Laila Bagge på sin Instagram.

Hon fortsätter:

– Jag kommer alltid låta mitt inre bestämma om hur jag känner mig och hur jag ser på mig själv, inte hur allmänheten gör det och vilka normer som samhället skapar som man anser att man ska leva efter.

Laila förklarar att hon väljer lyckan – och att hon gör sina val själv.

– Är det något jag har lärt mig så är det att, leva mitt liv som jag vill. Att leva ett liv man förväntas att leva gör ingen lycklig, och jag väljer lycka alla dagar i veckan, det är ju det som får oss att leva länge tror jag!

Hon fortsätter:

– Jag kommer alltid att ha barnasinnet kvar och jag kommer att vara nyfiken på livet och gå min väg, det kommer inte passa alla, men som sagt det är ok, jag vill ha likasinnade runt mig med samma energi, orädda och med inställningen inget är omöjligt!

Rix morronzoos lyssnare har ridit ut till Lailas försvar under dagen.

– Jag är 59 och har korta klänningar för det trivs jag i, skriver en lyssnare.

– Om jag hade ben som Laila skulle jag oxå ha en sådan klänning, skriver en annan.

– Oj kan man inte ha kort klänning menar folket? Jag är 62 år och gör vad fasen jag vill, har kort klänning när jag vill!!! Du Laila är skitsnygg!! skriver en tredje.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev