Laila Bagges stenhårda attack mot Christer Sjögren – efter incidenten i Så mycket bättre

Foto: Instagram/Youtube

Det var i lördagens avsnitt av programmet som bluesdrottningen Louise Hoffsten, 53, var huvudperson. Hennes långa och framgångsrika karriär stod i fokus, men det togs som vanligt upp även andra saker ur artistens privatliv. För Louises del handlade det om den nära relationen till familjen, men också kampen mot sin ms-sjukdom.

När artisterna skulle få göra en eftermiddagsaktivitet hade Hoffsten därför valt att de skulle få ”pimpa” varsin käpp, som hon använder när hon går. Hoffsten förklarade att den gråa landstingskäppen kunde bli lite roligare och att artisterna gärna fick hjälpa henne med det. De andra deltagarna ville gärna göra detta, som kunde ses som en del i processen i kampen mot sjukdomen.

Men Sjögren förklarade då att han inte är så mycket ”för att pyssla”, och klistrade på två små saker på käppen.

Hårda kritiken efter Så mycket bättre

För detta möttes Sjögren av hård kritik redan på lördagen, då Expressens krönikör Maria Brander skrev att dansbandskungen gjorde bort sig i tv. ”Empatilösheten förvånade, men var förmodligen inte avsiktlig. Den rare sångaren råkar nog bara vara en typiskt självcentrerad farbror av den gamla skolan”, skriver hon.

Nu ger sig alltså Laila Bagge in i debatten – och kritiserar Sjögrens agerande.

– Det måste vara jättesvårt för henne att prata om sorgen. Då stapplar han in och är elefanten i rummet, säger Laila Bagge i ”Rix Morronzoo”.

Radioprofilen är upprörd över agerandet och utvecklar:

– Nu ska jag inte generalisera, men vissa män över 50 bara brakar på. Han tänker inte på att hon ändå pratar om en sjukdom. Louise öppnar sitt hjärta, och det måste vara jättesvårt för henne att prata om sorgen. Då stapplar han in och är elefanten i rummet, säger Laila Bagge till Expressen.

Hon poängterar dock att hon inte tror att Sjögren menar någonting illa med sitt agerande.

– Han är ingen elak människa, men jag kan uppleva att vissa män över femtio är så. De tänker på sig själva och är själv lite i centrum. De hörs, syns och är glada killen. De tänker inte ”oj då, här trampade jag i klaveret, jag kanske ska backa lite och vara observant på andra”. Man borde känna när det är läge. Jag kände att han var lite egoistisk och uppe i sig själv där, säger Bagge till Expressen.

Christer själv har valt att inte svara Laila. Vad tycker du om kritiken mot honom? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version