Lars-Åke Wilhelmsson överfallen och rånad i bil – fruktar tandlossning: ”Har bitit sönder mig”

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson. Foto: Mickan Palmqvist/TT & Magnus Lejhall/TT

Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson. Foto: Mickan Palmqvist/TT & Magnus Lejhall/TT

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson drabbades i helgen av ett rån.
Artisten överfölls och blev av med sina tillhörigheter – i en bil.
– Allt skedde så jävla fort och jag blev så chockad, säger Lars-Åke till Aftonbladet.

Lars-Åke Wilhelmsson är en av landets mest kända dragshowartister. Den mångsidige underhållaren har dessutom – med känsla för stil och smak – arbetat som modedesigner i många år.

Som ”Babsan” har han underhållit svenska folket på scenerna i decennier. Många minns kanske när ”Babsan” tävlade i Melodifestivalen 2011 med bidraget ”Ge mig en spanjor” som dock inte lyckades kvalade in till den stora finalen.

Wilhelmsson har uppträtt som den rosaglittriga primadonnan sedan mitten på 1980-talet.

– Hon föddes under ett hjärnsläpp på ZTV. Först hette hon Baby Doll Karlsson men när program­ledaren skulle presentera henne kom han inte ihåg namnet utan improviserade fram ”Babsan”. Så föddes hon, ett rosa yrväder från Skutskär som blev inbjuden till varenda kändispremiär, säger Wilhelmsson till Dagens Nyheter.

Lars-Åke Wilhelmsson överfallen och rånad

Lars-Åke Wilhelmsson berättar att han väntade på en taxi, och att han samtidigt inte hade sina linser i ögonen, vilket lär ha påverkat hans syn.

Det dök upp en bil – varpå artisten klev in i framsätet.

Då började mardrömmen.

– Precis när jag skulle sätta på mig bältet så märker jag att det sitter folk i baksätet. De försöker hålla fast mig och drar efter min väska och mobil, säger Wilhelmsson till Aftonbladet.

”Tänderna sitter kvar”

Efter ett tag lyckades artisten få viss kontroll över den otäcka situationen.

– Ungefär vid Slussen får jag upp dörren och slänger mig ut i kappa och klackar och får med mig mobilen, men väskan har de kvar. De gasar på så att jag ramlar över några cementklossar med något rör på och slår i huvudet och tänderna mot staketet. Allt skedde så jävla fort och jag blev så chockad, säger Lars-Åke till Aftonbladet och förklarar att tjuvarna fick med sig smink och ett usb-minne med musik samt väskan.

Han är skakad efter händelsen.

– Jag har skrubbsår, strumpbyxorna gick sönder och jag har ont i hakan och munnen. Jag har bitit sönder mig så det smakar blod när jag äter något. Tänderna sitter kvar, men jag är väldigt öm i framtänderna så jag är rädd att de kanske lossnar. Min vän Ulf som också är min revisor säger att jag måste anmäla det här ur ett försäkringsperspektiv, säger Lars-Åke.

Vi skickar alla styrkekramar till dig, Lars-Åke!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version