Lars Lerin blir ambassadör för Missing People – beslutet efter personliga tragedin: ”Livsviktigt”

Efter tv-succéerna och barnboksplanerna.
Nu bryter Lars Lerin, 66, ny mark.
SVT:s julvärd 2020 blir nu ambassadör för Missing People.

Han gjorde stor succé som julvärd i SVT och gick nyligen i mål med egna programserien ”Lerins sommarö” i samma kanal. Dessutom har Lars Lerin fullt upp med barnboksförfattande.

Samtidigt presenteras han alltså nu som ny ambassdör i frivilligorganisationen Missing People som letar efter försvunna människor.

”Näst ut att presentera som vår ambassadör är konstnären Lars Lerin. Stort tack Lars för att du är med oss och sprider budskapet om att ingen ska försvinna utan att hittas”, skriver Missing People på sin Facebook-sida.

Foto: Facebook/Missing People

”Han kom aldrig fram”

Den folkkäre konstnären och tv-profilen förklarar att han bland annat har personliga skäl bakom sitt ställningstagande.

– För väldigt länge sen hade jag en vän vars bror försvann. Han skulle åka från sitt hem till Västkusten och han kom aldrig fram. Han skulle ta tåget. Vi fick aldrig reda på vad som hade hänt, säger Lars Lerin i en kommentar.

Nu blir han alltså ambassadör för organisationen.

– Jag tänker så här, att om Missing People hade funnits på den tiden så hade det kanske gjort skillnad. Det är i alla fall en otroligt livsviktig organisation detta, som jag ska försöka stödja så gott jag kan, säger Lerin.

Foto: Missing People

Missing People består av 24 regionala avdelningar och täcker i stort sett hela landet. Förutom cirka 300 utbildade och professionella aktiva volontärer finns ytterligare drygt 70 000 frivilliga personer i organisationens sökregister. Den frivilliga organisationen samarbetar med myndigheterna men har inget statligt stöd.

Här kan man se Lerins videohälsning:

Näst ut att presentera som vår ambassadör är konstnären Lars Lerin. Stort tack Lars för att du är med oss och sprider budskapet om att ingen ska försvinna utan att hittas.

Posted by Missing People Sweden on Thursday, February 18, 2021

Dela gärna vidare detta inlägg!