Lars Lerins nya spännande projekt – klar för tv-succén: ”Mest intressanta jag gjort”

I september är tittarsuccén “Vem tror du att du är?” tillbaka i tv-rutan, och listan av deltagare är minst sagt stjärnspäckad. En av de som ska hitta sina rötter är folkkäre konstnären och tv-profilen Lars Lerin, som kommer få flera stora frågor besvarade. 

– De har fått fram så mycket som jag inte hade en aning om. Det var stora överraskningar, säger Lerin till NWT. 

I “Vem tror du att du är?” får tittarna följa nio svenska kändisar när de söker sina rötter. 

Genom möten med släktforskare och experter får kändisarna svar på frågor de alltid haft, men de får också reda på saker om släkt och deras förflutna som de själva inte hade en aning om.

För att leva sig in i sina släktingars tillvaro får kändisarna prova på yrkesroller och besöka olika platser som deras rötter har koppling till. 

Lars Lerin.
Konstnären Lars Lerin. Foto: SVT

Listan över årets medverkande är fylld med namn på några av våra mest folkkära kändisar. Marianne Mörck, Jill Johnson, Agneta Sjödin och Petter är några av dem. 

– Jag som alltid älskat Dalarna…Bor det kanske en liten dalkulla i mig och finns det en anledning till att jag alltid älskat Norrland? Kan jag rent av ha någon tråd till min fästmans Jämtland? Den här resan har slutit många spännande cirklar och jag är så tacksam, berättar Jill Johnsson i ett pressmeddelande från Warner Bros. 

”Vackert och känslosamt”

Även Agneta Sjödin upplevde sin medverkan som ett spännande äventyr. 

– Det var en ynnest att få vara med i Vem tror du att du är? Att färdas bakåt i släktleden blir en påminnelse om hur vi alla är del av något större och hur allt hänger samman. Det är vackert och väldigt känslosamt, säger Agneta Sjödin i pressmeddelandet. 

Under måndagsmorgonen stod det också klart att folkkäre värmlänningen Lars Lerin är en de kändisar som ska söka sina rötter i höstens program. 

Junior och Lars Lerin.
Makarna Junior och Lars Lerin. Foto: Tommy Pedersen/TT

I en intervju med NWT berättar konstnären att han fått veta saker som han inte hade en aning om tidigare, tack vare sin medverkan.

Han konstaterar också att resan var det mest intressanta han varit med om. 

LÄS MER: Så mycket tjänar Lars Lerin – folkkära tv-profilens stora pengaregn

Andra svenska kändisar som medverkar i den nya säsongen är Niklas Ekstedt, kock och programledare. Krister Henriksson, skådespelare, Börje Salming, hockeylegendar, och Cecilia Frode, skådespelare. 

Vem tror du att du är?” har premiär på discovery+ och Kanal 5 den 14 september.

Dela gärna med andra som kommer att vilja följa kändisarna i höst.

LÄS MER: Juniors klockrena svar – efter Malous privata fråga om beslutet i relationen med Lerin: ”Du vet väl…”